Kuidas maja kiirelt maha müüa?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja müügiks.
Maja müügiks. Foto: Scanpix/Caro

Korralik koristus ja mõistlik hind aitavad maja maha müüa ka kinnisvaraturu madalseisus, õpetab BBC kinnisvaralisa.

Kuidas seda siis teha?

1. Korista ja paranda

Pisiremont ja korralik koristus aitavad müügile oluliselt kaasa. Arvesta selleks kuluv aeg (see võib võtta kuid) müügiperioodi sisse. Maja tuleks seada müügiks võimalikult neutraalsesse korda - korista ära oma isikupärased vidinad, sest pole kindel, kas potentsiaalne uus omanik su stiili jagab. Unustada ei maksa ka olulist pisiasja: müüdav maja peab hästi lõhnama. Küpsiste küpsetamine enne potentsiaalse ostja tulekut on vana ja kulunud, aga toimiv trikk.

2. Kasuta proffide abi

Palka maja müüma korralik maakler: uuri kutseühingust, küsi vihjeid korraliku professionaali leidmiseks sõpradelt ja tuttavatelt. Tema aitab sul majale leida mõistliku hinna, annab ülevaate turusituatsioonist ja -trendidest ning tema juba teab igasuguseid müüginippe, millest sul pole võib-olla aimugi. Küsi talt nõu ka maja müügiks ettevalmistamisel.

3. Ära väsi

Mitukümmend võimalikku ostjat on käinud, aga maja ikka müümata? Ära lase pead norgu, sest just järgmine võib olla sinu maja uus omanik! Sestap läikigu kraanikausid just nii, nagu esimese ostjakandidaadi tulekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles