Piltuudis: Tallinna uue kaubanduskeskuse kõrvale hiiglaslik vaateratas?

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi tee 2 kaubanduskeskus
Peterburi tee 2 kaubanduskeskus Foto: Pro Kapital

Mõned päevad tagasi teatas Pro Kapital Peterburi tee 2 T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehituse alustamisest. Tähelepanelikud lugejad võisid keskuse plaanide taustal näha hiiglaslikku vaateratast. Selgub, et see ei olegi seal päris asjata.

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor on vaaterattast rääkides kidakeelne, ent kinnitab, et vaateratas pildile juhuslikult sattunud ei ole. Ta selgitab, et enne täpsemat rääkimist tuleb joonde ajada mõningad tehnilised nüansid.

Vaateratas on ilmunud värskelt avaldatud piltidele, varasematel meedias avaldatud eskiisidel seda näha ei ole. Sellise kõrge ehitise rajamiseks on vaja kooskõlastus lennuametilt ning luba linnalt, kuid vastavaid kooskõlastusi ja lubasid veel välja antud ei ole.

Peterburi tee 2 hakatakse juunis ehitama Pro Kapitali T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskust. Kaubanduskeskus on osa uuest linnakeskusest, kus hakkab paiknema kavandatav Tallinna Ühisterminal, Rail Balticu raudteesõlm ning uus Tallinna linnaväljak.

T1 arhitektid on Antonio Lavieri ja Inge Sirkel-Suviste (Novarc Group AS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles