Uue kaubanduskeskuse Peterburi teele ehitab Merko

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi teele kerkiv kaubandus- ja meelelahutuskeskus T1.
Peterburi teele kerkiv kaubandus- ja meelelahutuskeskus T1. Foto: Pro Kapital.

AS Pro Kapital Grupp allkirjastas grupi tütarettevõte AS Tallinna Moekombinaat lepingu Tallinnas Peterburi tee 2 asuva T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitus- ning projekteerimistööde teostamiseks AS-iga Merko Ehitus Eesti.

Ehitatava hoone brutomaht on kokku ligi 130 000 ruutmeetrit, sellest enam kui 52 000 ruutmeetrit erinevaid üüripindu. Keskuses hakkab paiknema üle 200 kaubanduspinna, samuti tulevad sinna söögikohad ja kobarkino.

Tööd algavad sel kuul ja keskus on plaanis külastajatele avada 2017. aasta sügisel. Keskuse orienteeruv ehitusmaksumus on käibemaksu arvestamata 70 miljonit eurot.

AS Pro Kapital Grupp juhatuse esimehe Paolo Michelozzi ütles, et uue keskuse loomisel kasutatakse Tallinna Kristiine Keskuse ning Riia Domina Shoppingu arendamisega omandatud kogemusi. «Merko Ehitusega seob meid varasem pikaajaline koostöökogemus ning loodame üheskoos saavutada häid tulemusi.»

AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben ütles, et Pro Kapital omab suuri kogemusi kaubanduskeskuste arendamisel ja oleme kindlad, et see aitab uuest T1 keskusest teha erakordse ja klientide poolt armastatud kaubandus- ja meelelahutuskeskuse.

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus on osa uuest linnakeskusest, kus hakkab paiknema kavandatav Tallinna ühisterminal, Rail Balticu raudteesõlm ning uus Tallinna linnaväljak, mis piirneb uute äri ja elamuhoonetega. Pikendatav 4. trammiliin on planeeritud ühendama kompleksi ka Tallinna lennujaamaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles