Tudengite nutilahendus aitab ehitustöölisi leida

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja.
Ehitaja. Foto: SCANPIX

Üliõpilaste uuenduslike äriideede konkursi «Kaleidoskoop» peaauhinna pälvis TÜ tudengitiim veebiteenusega QuikTract, mis viib ehitusettevõtjad kokku ehitustöölistega, pakkudes konkurentsi juba tuntust kogunud GoWorkABit’ile, ent seda seni katmata ehitussektoris.

Neljandat korda toimunud Kaleidoskoobi äriideede konkursist võtsid osa 21 võistkonda, millest kuus pärjati auhindadega. Peaauhinna teenis žüriilt välja neljast TÜ juura, IT ja ärijuhtimise eriala tudengist koosnev meeskond QuikTract. QuikTract.com on veebiteenus, mis viib ehitusettevõtjad kokku ehitustöölistega. Juhul, kui kuskil on ehitajaid puudu, näiteks on keegi haigeks jäänud, saab QuikTracti abil leida talle asendaja.

«Eestis on olemas sarnase põhimõttega GoWorkABit, aga sellega ei ole võimalik rentida ehitustöölisi, sest see valdkond on liiga spetsiifiline ja keeruline, et teda muude juhutöödega kokku integreerida,» selgitas QuikTracti arendaja Joosep Kibal, kelle sõnul täidab nende veebiteenus turul olulise tühimiku.

«Plaanime ehitusvaldkonna juurde jääda ja alguses pakkuda erakorralist ning ajutist tööjõudu, aga hiljem võib-olla juba ka pikemaajalisemat ja projektipõhist tööd. Pärast Eestis tööle saamist tahame ka Baltikumis ja Põhjamaades levida ning isegi Inglismaale jõuda,» tutvustas Kibal meeskonna ambitsioonikaid plaane. Meeskond võitis võimaluse osaleda rahvusvahelisel idufirmade konverentsil SLUSH 2015, mis toimub novembrikuus Helsingis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles