Saarerahvas luku jõusse ei usu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukustamata uks ei tähenda, et igaüks võib vabalt sisse astuda.
Lukustamata uks ei tähenda, et igaüks võib vabalt sisse astuda. Foto: SCANPIX

Hiljutine Hiiu Lehe veebiküsitlus näitas, et üle poole hiidlastest ei pea oma vara luku taga hoidmist otstarbekaks, politsei sõnul suhtuvad sama hooletult oma varasse ka saarlased ja võrukesed.

Hiiu Lehe küsitluses osalenud 272 vastajat jagunesid oma vara lukuga kaitsmise vajalikkuse hindamisel kahte leeri: pooled valisid püstitatud küsimusele vastuseks «Midagi ei lukusta», ülejäänud leidsid lukustamist väärt oleva kas kodu-, auto-, kuuri-, keldriukse ja/või jalgrattaluku, vahendab väljaanne.

Lukustamist õigeks pidavast 135 hiidlasest 105 paneb lukku kodu- ja 81 autoukse, kuuriukse lukustamist pidas vajalikuks 47 ja keldriukse oma 31 vastanut. Vaid 20 inimest ehk seitse protsenti kõigist vastajatest leidis, et lukuga tuleb kaitsta jalgratast.

Samas on politsei- ja päästeameti tellitud riskikäitumise teadlikkuse uuringu järgi Kärdla jaoskonna tööpiirkonnas elavad inimesed oma vara osas kõige hooletumad, sama käitumine oli rohkem moeks ka Võru- ja Saaremaal, kuid pea olematu pealinnas.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles