Pipi saab 70! Vaata, kuidas on tema ja ta Segasumma suvila mõjutanud inimeste kodukujundust

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol juhendab 60-aastane Astrid Lindgren filmivõtetel Gotlandi saarel Pipi Pikksuka osatäitjat Inger Nilssonit. Taustal Pipi elupaik Segasumma suvila.
Fotol juhendab 60-aastane Astrid Lindgren filmivõtetel Gotlandi saarel Pipi Pikksuka osatäitjat Inger Nilssonit. Taustal Pipi elupaik Segasumma suvila. Foto: Foto EXP/ SCANPIX

Täna tähistab 70. sünnipäeva ei keegi muu kui Astrid Lindgreni lasteraamatukangelanna Pipi Pikksukk. Esimene Pipi-raamat ilmus 21. mail 1945. Kuidas aga too äge punapäine plika koos oma veidra Segasumma suvilaga on inimeste kodukujundust mõjutanud?

Pipi värvikirev ja muretu, värve ja vorme ulakalt miksiv maailm on ühel või teisel moel inspireerinud ilmselt paljude põhjamaalaste kodusid, usub disainer Jill Sorensen oma blogipostituses. Üks Stockholmi pere, kes on end sisse seadnud kuulsa lastekirjaniku ja Pipi looja Astrid Lindgreni kodutänaval, on tunnistanud, et nende värvilist tapeedivalikut ja retrohõngulist kodusisustust on Pipi igal juhul mõjutanud - pilte nende kodust saab vaadata siit. Aga Pipi ise ilmselt ütleks tema stiili tagaajaile ilmselt järgmist: «Jää iseendaks ja loo selline kodu, kus sul endal vahva olla on!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles