Muru niitmise teeb lihtsaks iseliikuv niiduk või robot

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniidukeid müüva Mehka Tallinna kaupluse juhataja Paap Raidi sõnul ostetakse enim Husqvarna muudetava kiirusega veoga muruniidukeid. Üha populaarsemaks muutuvad ka robotmuruniidukid.
Muruniidukeid müüva Mehka Tallinna kaupluse juhataja Paap Raidi sõnul ostetakse enim Husqvarna muudetava kiirusega veoga muruniidukeid. Üha populaarsemaks muutuvad ka robotmuruniidukid. Foto: Albert Truuväärt

Paljud inimesed on suve hakul küsimuse ees, milline abimees endale õuemuru korrashoiuks valida. Asjatundjad soovitavad nii vanematele inimestele kui ka neile, kes niitmisele liiga palju aega ja vaeva ei soovi kulutada, iseliikuvat või akuga niidukit või hoopis robotit.

Väga mugavad on ka veoga ehk iseliikuvad muruniidukid. Neid on nii esi- kui tagarattaveoga, ühe või muudetava kiirusega. Mugavam on viimane variant, sest siis saab masina kiirust reguleerida vastavalt inimese kõnni kiirusele. Samuti võib liiga äkiline masin käivitamisel muru kahjustada, variaatori puhul aga seda ei juhtu.  Veoga niidukite hinnad algavad 400 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles