Istutusnippe algajale aednikule

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirpuu kohta on öeldud, et see taim on kui uks haldjate maailma. Oma pikkade tugevate asteldega kaitseb ta haldjate kodu inimeste uudishimulike pilkude eest.
Viirpuu kohta on öeldud, et see taim on kui uks haldjate maailma. Oma pikkade tugevate asteldega kaitseb ta haldjate kodu inimeste uudishimulike pilkude eest. Foto: Tallinna botaanikaaed

Mai keskpaik on istutamiseks hea aeg. Decora jaggab nippe ja soovitusi algale aednikule.

Et uued puud, taimed ja põõsad kasvaksid ilusaks ning tugevaks, soovitatakse istutada taimed poti või mullapalli suurusesse auku. Auku ei tohiks lisada väetist - see võib juured ära kõrvetada.

Istutatakse kuni juure kaelani - muidu võib taim põdema jääda. Pärast istutamist pole soovitav jätta mullaküngast. Pigem kata istik mullaga nii, et pind jääks veidi kaussjas. Minimaalne aeg juurdumiseks on kaks nädalat. Pärast seda võib hakata mõtlema esimese väetamise peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles