Fotod: Itaalia sisustusmessil iSaloni näidati uusimaid sisustustrende

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalias Milaanos toimus igaastane sisustusmess iSaloni.

«Seoses teatud tagasilöökidega maailma ja Itaalia majanduses, võis täheldada, et messile kogunesid enamasti just asjatundjad, niisama jalutajaid ning külalisi Aasiast oli oluliselt vähem kui muidu. Ei saa öelda, et messil oleks olnud märgata palju uusi jooni, kuid teatud trendid olid selgelt näha,» vahendas muljeid Palazzo sisustussalongi tegevjuht Aleksander Gansen.
«Moetöösturid on juba eelnevalt mänginud vasekarva metallidega ja roosakate metallitoonidega. Sel messil oli punakaid-roosakaid-vasekarva elemente näha valgustites ja aksessuaarides, mööbli viimistluses. Mitmed pehme mööbli tootjad tagasihoidlikult katsetasid roosade kangatoonidega, valides paletist pastelsemaid toone.
Mitmetel tootjatel oli märgata ka naturaalset tamme ja looduslike peitsidega heledamaid tamme toone,» rääkis ta.
 
«Palazzo sisustussalongi ühe võtmepartneri Mobilficio San Giacomo uutes mudelites üllatas kaasaegne furnituur: väga pehmed ja vaikselt sulguvad garderoobi siinid, 270 kraadi avanevad kapiuksed jms. Meie partnerite üks vaieldamatu lipulaev, Itaalia köögimaailma kiiresti tõusev täht Modulnova on palganud Itaalia parimaid arhitekte uute kollektsioonide kujundamiseks. Tulemuseks on täiesti uudsed uste ja tööpindade materjalid ja viimislused. Tugev ja vastupidav furnituur võimaldab luua enneolematuid vorme ja ootamatu suurusega mööbliuksi,» rääkis Gansen.

Eksponentidest paistis Ganseni sõnul messil silma ka välimööbli ja plastist aksessuaaride valmistaja Euro3plast, kelle kollektsiooni Plust saab Palazzo esinduses Tallinna Sisustusmessil ka uudistada. «Uued vormid, vastupidavad materjalid ja julged värvid tõid sellele stendile Milanos väga palju uudishimulike disainisõpru,» hindas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles