Kasulik nipp: libedustõrje ühe kodudes levinud vahendi abil

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögisooda on abiks ka jäisel ajal.
Söögisooda on abiks ka jäisel ajal. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavune talv on meid kostitanud nii lume, vihma kui lörtsiga. Samuti oleme saanud lasta liugu jäätunud ning seejärel taas ülessulanud kõnniteedel. Kas teadsid, et ühe kodudes levinud ainega saad võidelda libeduse vastu nii oma sissesõiduteel kui ukseesises piirkonnas?

Libedusega toimetulekuks kasutab inimene üldjuhul kas liiva või killustikku, et teekond ohutumalt kulgeks. Ometigi on paar võimalust veel, mille abil majaesine jäisel talvehooajal ohutumaks muuta.

Üks alternatiividest on söögisooda kasutamine, vahendab veebileht thekitchn.com. Söögisooda nimelt aeglustab jäätumisprotsessi ning kiirendab sealjuures sulamist. Veebilehe väikesest katsest selgub, et söögisooda peaks andma parimaid tulemusi 15 minuti möödudes. See ei pruugi olla efektiivsem tavalisest söögisoolast, ent kui sinu südameasjaks on garanteerida ohutus kodus ja selle ümber ning ühtegi muud vahendit ka parasjagu käepärast pole, võid libedustõrje teostamisel katsetuseks proovida ka söögisoodat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles