5 üllatavat põhjust, miks peaksid igal hommikul voodi ära tegema (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi.
Voodi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Arvamusi selle kohta, kas teha hommikul voodi ära või mitte, leidub loomulikult seinast seina. thespruce.com vahendusel loetleme põhjuseid, miks seda ilmtingimata tegema peaks.

1. Õige algus päevale

See võib küll tunduda üsna marginaalse saavutusena, ent hommikul ära tehtud voodi aitab sul alateadvuslikult ka kõikides teistes situatsioonides selle võrra produktiivsem olla. Sa ei ei pea seda isegi sõduripoisi täpsusega tegema, et sellest ülejäänud päeva jooksul kasu lõigata.

2. Motiveeriv alustala

Kui oled kord juba voodi ära teinud, siis ilmselt soovid ka ülejäänud toa sellega vastavusse viia. Kõik suured asjad saavad alguse väikestest asjadest. Igal hommikul voodit tehes panustad ka n-ö igapäevase koristusrutiini kujunemisesse.

3. Produktiivsusnäitajad on laes

Ilmselt imestad, kuidas saab niivõrd tühine ettevõtmine hommikul mõjutada produktiivsust ülejäänud päeva jooksul. See on nimelt pisike osa ühest ahelreaktsioonist, mis sinus aset leiab. Proovi järele ja küllap märkad isegi, et ka ülejäänud päev möödub mõnevõrra sujuvamalt.

4. Stressimaandus

Inimene veedab ligi kolmandiku elust magamistoas. Korralagedusest ümbritsetuna tuntakse ennast tihtipeale frustreerituna ning tohutult raske on sellistes oludes lõdvestuda. Näita endale, et sa armastad ennast ning tee see voodi ikka ära. Üsna pea märkad, kuidas sisemine rahutus hakkab vaikselt vaibuma. Varsti vaatad ka majapidamist hoopis teise pilguga.

5. Veidi silmailu ja hingerahu kulub ära

Hotelliruumi astudes pöörad niikuinii esmalt tähelepanu seal laiuvale voodile. Nüüd mana enda silme ette seesama voodi tegemata kujul. Ei ole just kuigi kutsuv vaatepilt? Milleks siis leppida vähemaga omaenese kodus?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles