5 põhjust, miks inimene vähemalt korra elus linnas peaks elama (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurlinn.
Suurlinn. Foto: www.flickr.com

Inimesed on erinevad. Niisamuti on erinevad ka nende elukohavalikud. Mõni eelistab idüllilist maa-elu, mõni aga kiiret elutempot suurlinnas. Veebilehekülg velvetjobs.com toob välja viis peamist põhjust, miks inimene vähemalt korra elus linnaelu mekkima peaks.

1. Iseseisvumisprotsess

Ellujäämine suurlinnas on justkui kogemus omaette. Kiire elutempo, pidevalt siia-sinna ruttavad näod ja graafikut mittejärgiv ühistransport õpetavad sind planeerima ja alati õigeaegselt kohtumistel kohal olema.

2. Teekond iseendani

Suures linnas garanteerid endale võrdlemisi suure anonüümsuse. Ühte ja sama nägu naljalt teist või kolmandat korda enam ei kohta. Sinu minevikul ja olevikul ei ole mingisugust tähtsust ning sa alustad täiesti puhtalt lehelt.

3. Meeletu kasvuspurt

Mitte miski ei toeta su isiklikku ja moraalset arengut nii hästi kui elu suurlinnas. Olles ümbritsetud inimmassist, võid leida ennast olukorrast, kus oled täiesti üksi ja kõigest ilma. Ära muretse, igast olukorrast on väljapääs, mis lõppkokkuvõttes vaid kasvatab su paksu nahka.

4. Võimalused, need lõputud võimalused

Inimesed kolivad maalt linna mitte ainult enesearengu eesmärgil, aga ka seal avanevate võimaluste ja uute sihtmärkide pärast. Elu väikelinnas on küll mõnus ja rahulik, aga karjäärivõimalusi jagub suurlinnas rohkem.

5. Silmaring ja maailmavaade

Elu suurlinnas on silmiavav kogemus, mille osaliseks maapiirkondade inimesed vaevalt saavad. Eri kultuuride esindajad, uhiuued perspektiivid ja ideoloogiad – selle kõige osaliseks saad vaid tihedalt asustatud suurlinnas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles