Kahjutuna näivad harjumused, millega oma kodu hävitada võid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uks.
Uks. Foto: pexels.com

Halvad harjumused näitavad nii mõndagi sinu ja su elukorralduse kohta. Juurdunud harjumused koduses majapidamises võivad su kodule aga karuteene teha. 

1. Filtrid

Erinevatel seadmetel on filtrid, mis iga teatud aja tagant puhastamist või hoopistükkis välja vahetamist vajavad. Ära unusta neil siis regulaarselt silm peal hoida, et soetatud seadmed terve oma eluea kestaks.

2. Sa ei võta välisjalanõusid jalast

See toob sulle vaid lisakohustusi põrandate pesemise osas ja ilmselt ka rohkem haigustekitajaid su majapidamisse. Üksainus lihtne teguviis võib päästa nii mõndagi.

3. Sulle meeldib ustega paugutada

Proovi ennast ümber kasvatada. Uste paugutamine võib rikkuda ukseluku mehhaanika ja ukse üldise väljanägemise. Sulge uks vaikselt - säästad oma ust ja naabrite närve. 

4. Raskused ustel

Eks meile kõigile meeldib duši alt tulles oma saunarätik uksele hoiule visata ja eluga edasi minna. Uks võib aga jooksul raskuse all deformeeruda ning sa võid üsna pea seista silmitsi uue ukse ostuga.

5. Ülekoormatud riidepuud

Aja jooksul koguneb riidekappi ilmselt rohkem esemeid kui kapp kanda suudab. Mitme riideeseme riputamine ühele ja samale riidepuule sulle erilist ruumivõitu ei anna, seega pigem väldi ülekoormatud riidekappi ja riidepuid.

6. Nõudepesušvamm 

Nõudepesunuustikut tuleks tõtt-öelda vähemalt korra nädalas vahetada. Kui sa teed seda ettenähtust harvemini, riskid taas mikroobikoloonia tekke ning võimaliku haigestumisega.

7. Ahi kui omaette hoiuruum

Ootamatute külaliste puhul on inimestel tavaks ikka hetke ajel kõik ettejääv kuhugi ära peita. Mis siis, kui ahju jäetud esemed kord meelest lähevad ja sa need kogemata hoopis kaheks tunniks küpsema jätad? Pea lihtsalt meeles üks väga lihtne rusikareegel: ahi on küpsetamiseks, mitte isiklike asjade hoiustamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles