5 imelihtsat nippi, mille abil toataimed taas õide puhkevad

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toataimed
Toataimed Foto: Jenny Norquist/Scanpix

Kas ka sinu toataimed on talve eel veidi nukravõitu kahvatuks muutunud? Tea, et sa ei ole selles mures üksi ning viie meetodi abil suudad need ehk taas «ellu äratada».

1. Taimed vajavad rohkem vett, kui sa arvasid

Raamatutarkus ütleb, et ühest kastekorrast on täiesti piisav ning talvisel ajal võid taimi kasta isegi harvem. Normaalse küttesüsteemiga kodus kipub taimemuld talveperioodil aga kiiremini kuivama ja seega on mõistlik pealmist mullakihti alati sõrmega kontrollida, mitte lähtuda iganädalasest graafikust.

2. Hoia taimi vett läbi laskvates plastpottides

Suurim viga, mida taimepottide valikul teha saad, on soetada potid, mis vett läbi ei lase. Pott võiks olla pigem väiksem kui suurem, sest see soodustab taimede õitsemist ja viljumist. Ära ka liialt väikese poti kasuks otsustada – taim vajab viljakaks elutegevuseks veidi õhku ja ruumi.

3. Alternatiivina võid taimi hoida ka vett läbilaskvates keraamilistes pottides 

Klassikaline keraamiline lillepott on suurepärane valik nii toa- kui ka õuetaimedele. Levinud praktika on näiteks istutada taimed plastpottidesse ning seejärel tõsta need meelepärasesse keraamilisse potti.

4. Istuta taimi tihedamini ümber

Mõni taim peab vastu mitu head aastat, enne kui teda on tarvis ümber istutada. Paljudele tagab normaalse kasvuspurdi aga iga-aastane korduv ümber istutamine.

5. Suvel naudivad taimed ka õueilma

Kuigi paljud toataimed on oma olemuselt päikese suhtes vähenõudlikud, kulub päikeselisel suvepäeval mõnes varjulises kohas peesitamine ka neile ära. Enne tee aga põhjalik uurimustöö – igal taimel on oma pretensioonid ning lihtsam on neid järgida kui hiljem kahetseda.

Allikas: thelily.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles