6 üürileandja kohustust, millest tihtipeale kõrvale hiilitakse (2)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: www.flickr.com

Üürnikuna oled ilmselt pidanud nii mõnegi üleliigse üürileandja kohustuse enda õlgadel kandma. Siin on lühike loetelu tegevustest, mille võid julgelt üürileandja kapsaaeda veeretada.

1. Pidu läbi

Jah, üürileandja ülesandeks on veenduda, et üürniku peod liialt pikale ei veniks ning liiga mürarikkaks ei kujuneks. Kui vaja, on üürileandja see, kes kogu elamise peolistest tühjaks tõstab.

2. Ummistunud WC-pott

See ei pruugi üürileandjale ehk kõige positiivsema uudisena tulla, ent umbes kanalisatsioon ja umbes kraanikausid on taas üks nendest kohustustest, mille eest peab tema kui korteri omanik hoolt kandma.

3. Üldine hooldus

Taaskord, korteri omaniku vara on ühtlasi ka korteri omaniku mure. Siia alla kuulub erinevate seadmete korrashoid, lume koristamine talvel, kütteprobleemide lahendamine jpm.

4. Parasiiditõrje

Kui üürileantavas korteris on eelnevalt esinenud probleeme parasiitide või närilistega, on taaskord üürileandja ülesandeks tegeleda nende likvideerimisega.

5. Normaalse sisekliima tagamine

Ükskõik, kas probleemiks on mittefunktsioneeriv konditsioneer või jahedad radikad, lahenduse peab tagama korteri omanik.

6. Sinu isiklike esemete omastamine, ka siis kui oled juba välja kolinud

Kes andis üürileandjale õiguse võtta su isiklikud asjad ning need võib-olla isegi kolmandale ringile kuhugi mujale saata? Täpselt, mitte keegi. Oma õiguste eest tuleb võidelda nii üürileandjal kui ka üürnikul endal.

Allikas: realtor.com

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles