Uksed avab maailma suurim jalgrattaparkla

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: www.flickr.com

Utrechti linnakeses uksed avanud parkla jalgratastele on peagi konkurentsitult kõige suurem jalgrattaparkla maailmas. Mis aga muudab niivõrd mastaapse parkimisplatsi konkurentide kõrval eriliseks?

Peagi maailma suurimaks kujuneva jalgrattaparkla esimene ehitusfaas on jõudnud lõpule. Hetkel kuni 6000 ratast mahutav parkla peaks 2018. aasta lõpuks mahutama lausa 12 500 jalgratast. Kogu rattakompleksi valmimisajaks peaks see aga suutma mahutada ligi 22 000 ratast. Hetkel on rekordihoidjaks Tokyo maa-alune parkla, mis mahutab ühtekokku 9400 rattasõbra kondimootorid.

Utrechti linnas paiknev parkla on avatud 24 tundi ööpäevas ning varustatud digitaalse tuvastussüsteemiga. See lahendus peaks isikliku ratta tuvastamise tuhandete seast muutma vaid loetud minutite küsimuseks. Ratturitele on tagatud ka ligipääs teeninduspunktile, kus saab teha rattahooldust ning vahetada või müüa ratastega seonduvat.

Parkimine on korraldatud kolmel tasapinnal. Kõige ülemine ja alumine korrus on mõeldud rataste päevahoiuks, keskmine aga pikaajalisemaks hoiustamiseks.

Omaette ala on planeeritud ka veidi erilisemate rataste talletamiseks – kõik tandemrataste ja keskmisest suuremate rataste omanikud saavad siinkohal taas kergendatult hingata.

Kui eelmainitust jääb veel väheseks, siis tea, et esimesed 24 tundi parkimist selles aukartustäratavas parkimismajas on tasuta.

Allikas: archdaily.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles