Koristusnipid: mida teha ootamatute külaliste puhul?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristustööd.
Koristustööd. Foto: www.flickr.com

Ilmselt oled sinagi olnud olukorras, mil telefon heliseb ning ühtäkki on sul vaid 20 minutit aega, et elamine korda teha, sest n-ö ootamatud külalised on juba teel. Siin on 5 olulist nüanssi, millele keskenduda, kui soovid kodu vähem kui 20 minutiga taas esinduslikuks muuta.

Tutvu oma elamisega

Jah, esmalt hinga paar korda rahulikult sisse ja välja ning seejärel asu inspekteerima sind ümbritsevat eluruumi. Kas kõik esemed on ikka oma õige koha peal? Loo oma peas kiire koristusstrateegia ja asu asja kallale! Esmalt võta aga prügikott ja tee oma majapidamisele kiire ring peale.

Vannituba läikima

Tead ju küll, et inimesed hindavad su kodus valitsevat puhtust ainuüksi selle arvelt kuivõrd korrashoitud on su vannituba. 20 minutit peaks olema piisav aeg, et kraanikausid, segistid ning WC pott läikima lüüa.

Saa üle oma hirmust tolmu ees

Kui su mööblil on kerge kiht tolmu, ei tee inimesed seda märkamagi. Kui see tolmukiht kujuneb aga sentimeetritepaksuseks, oled ilmselt ise midagi tegemata jätnud. Tolmu on raske märgata, kui just otsene päevavalgus sellele ei lange, seega ära liialt põe, kui ootamata külalised saabuvad õhtusel ajal - ilmselt jääb su kodu patune pool neile märkamata. Kui sa aga juba alustasid tolmu võtmisega, siis pea alati meeles reeglit lapiga ülevalt alla liikuda, mitte vastupidi.

Tiheda liiklusega alad

Kuna külalised sisenevad ikka eesukse kaudu, oleks paslik esmalt sissekäik ning esik puhtaks kraamida. Ära kuluta liialt palju aega oma magamistoa või töötoa korrastamisele, ilmselgelt pole külalistel nendesse ruumidesse asja.

Keskendu eesmärkidele

Ilmselgelt ei jõua sa 20 minutiga kogu majapidamist kraamitud. Keskendu vaid kõige olulisemale ning ehk jääb aega ülegi, et iseennast üles lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles