Hooletu postitus sotsiaalmeedias paljastas kinnisvarapettuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: THIERRY ROGE/REUTERS

Kui müüja varjab tahtlikult kinnisvara olulisi puudusi, on ostjal teatud ajaperioodi jooksul pärast tehingu sõlmimist õigus esitada kaebus. See fakt ja üks mõtlematu postitus sotsiaalmeedias päästis ühe ostja naha.

Kui britid Paul ja Hazel Edwards enda unistuste kodu leidsid ja ostu-müügi tehinguni jõudsid, ei maininud maja müünud paar poole sõnagagi, et kinnistul on olnud probleeme üleujutustega, vahendab Daily Mail. Suisa ristivastupidi: nad väitsid, et selliseid probleeme pole kunagi olnud.

Newcastle upon Tyne´is asuv viie magamistoaga maja tundus Edwardsitele ideaalne ühe hommikuni ligikaudu aasta pärast ostutehingu sõlmimist, mil nad ärgates avastasid, et aias uputab öösel maha sadanud vihmaveest. Esialgu pidas paar asja juhuseks, kuid kui uputus paar nädalat hiljem kordus, hakkasid nad asja uurima.

Edwardsid otsustasid maja endise omaniku Robert John Corsoni vastu kaebuse esitada väites, et Corson ja tema naine Margaret olid uputustest täiesti teadlikud. Alust sääraseks väiteks andis neile üks Corsoni Facebooki-postitus aastast 2012, kus näha vihmvette uppunud aed. Pealegi pidid Corsonid maja müüki pannes täitma ankeedi, kus muuhulgas oli küsimus ka üleujutuste kohta. Paar vastas, et neid ei esine.

Edwardsid on asjale andnud ametliku käigu ja ootavad, et Corsonid ostaksid 750 000 naela maksnud maja tagasi ning hüvitaksid nende emotsionaalsed ja materiaalsed kannatused.

Corson keeldus kommentaaridest, öeldes vaid, et nüüd jahvatavad asja juba kohtuveskid ja tal pole midagi lisada. 

Vaata fotosid majast SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles