7 sisustustrendi, mis töötasid vaid 90-ndatel

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstlilled.
Kunstlilled. Foto: www.flickr.com

On trende, mis on ajatud. On ka trende, mille puhul võib aastaid hiljem veel silma kinni pigistada. Järgnevalt toome aga välja 7 sisustustrendi 90-ndatest, mille "parim enne" on läbi saanud.

Täispuhutav mööbel

Täispuhutavat mööblit nähti lausa kui omaette maailmaimet, mis tundus lahendavat ka kõige kitsama eelarvega majapidamiste probleeme. Madala hinnaklassiga mööbliesemed said suure populaarsuse osaliseks juba kümnendi alguses. Õnneks oli tegemist vaid lühiajalise trendiga, sest kümnendi lõpuks oli täispuhutav mööbel kodusisustajate mäludest pühitud.

Silmapiirini ulatuv lillemeri

Mäletad ju küll seda kirjut lillemerd, mis vallutas kõik su kodu seinad, lauad ja riiulid. Lilled magamistoas, elutoas ning miks mitte ka su vannitoas. Kuigi lille-temaatika on jätkuvalt aktuaalne sisekujundustrend, on käesoleval kümnendil leitud õnneks ka see kuldne kesktee mõõdukuse ja üllekülluse vahel.

Nurgavannid vs võltsmullivannid

Nurgavannist lausa õhkas seda teatud majesteetlikkust ning kuninglikku hiilgust. Tundus nagu polekski midagi paremat kui šampuseklaas käes oma madala eelarvega mullivannis sulistada. Jah, justnimelt madala eelarvega mullivannis, sest tol ajal suurenes nõudlus ka erinevate funktsioonidega vannide järele.

Šabloonmaalingud seintel

Ükskõik kui hea pintsel ja värv sul ka ei olnud, figuurid seintel jäid ikka ebamäärasteks ja mittemidagiütlevaiks. Õnneks on see trend hajumas ning seoses sellega teeninud ära ka auväärse koha 90-ndate halvimate sisustustrendide alleel.

Peeglike, peeglike kogu seina peal

Peeglid on suurepärane moodus, kuidas tuua tuppa veidi lisavalgust ning muuta eluruum visuaalselt avaramaks. 1990. aastatel oli paraku kombeks paigaldada täispikkuses peegleid nii seintele kui garderoobikapi ustele. Laest põrandani ulatuvate peeglite eluiga ei olnud paraku pikk ning tänapäeva kodusisustajad teavad juba eos seda viga vältida.

Apelsinivärvi köögimööbel

1990. aastatel oli levinud mööbliviimistlusviis, mis andis peaaegu igale männipuidust mööbliesemele oranžika alatooni. Kergesti töödeldav männipuit on seevastu väärtuslik tarbepuit tänase päevani. Õnnekombel on viimistlustehnikad aja jooksul tohutu innovatsiooni läbi teinud, jättes meile seniks vaid apelsinikarva mälestuse selle ajastu köökidest.

Need elutud kunsttaimed

Taimed vajavad hoolt ja vaeva ning kuna 90. aastate inimesel seda nappis, otsustatigi oma majapidamised elutute ning vähenõudlike lilledega täita. Lillevaasidesse pandud kunstlilled ei petnud paraku mitte kedagi. Mälestus sellest ajast kummitab kodusisustajaid siiamaani. 

Allikas: idealhome.co.uk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles