Klaaspurk - ruumisäästja sinu köögis

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magustoit purgis.
Magustoit purgis. Foto: www.flickr.com

Klaaspurgid on käinud pika tee läbi inimkonna ajaloo. Eelkõige aiasaaduste ja marineeritud seente hoiustamiseks mõeldud anumatel on aga veel mitu kõrgemat eesmärki, mida võimalik täita. 

1. Vürtsid purki

Läbipaistev purk on parim abimees majapidamistes, mis on lookas erinevatest maitseainetopsidest ja kuivatatud ürtidest. Saad purgid täpselt oma äranägemise järgi sorteerida ja süstematiseerida.

2. Organiseeritud nöörid ja paelad

Ei ole kinkepaelu, erinevaid majapidamisnööre või lihtsalt niidi- ja lõngarulle kuskil enam hoiustada? Miks mitte proovida nippi, mille ka paljud tänapäeva pagarid on meelsasti üle võtnud? Pane vajalikud nöörijupid ja rullid eraldi purkidesse ning sa ei pea enam kunagi ekslema läinud nööriotsa jahtima.

3. Söögiriistade anum

Söögiriistad ei mahu enam sahtlisse või on ruumi napilt? Pane igapäevaselt enimkasutatavad riistad sulle sobivasse purki, soovi korral kinnita purgid seina ning edaspidine söögitegemine sujub sellevõrra libedamalt.

4. Tassikookide pabervormid 

Tassikookide pabervormid kipuvad üldjuhul olema pakendatud paberpakenditesse, mis aja jooksul kuluvad ning kaotavad oma vormi. Klaaspurk on seevastu ajatu alternatiiv, mis võiks olemas olla iga kirgliku pagari töökojas.

5. Pikenda värskete ürtide eluiga

Ürtidel ja värsketel aiasaadustel on ikka komme aja jooksul kolletuda ning närbuda. Pannes oma ürdid poolenisti veega täidetud purkidesse, pikendad korjatud ürtide eluiga. Lisaks ürtidele võid pikaks pimedaks talvseks panna tallele ka kõik raviomadustega taimed. Sarnaselt lõikelilledele vajavad ka need regulaarset vee vahetamist. 

6. Alternatiiv majapidamispaberi hoidjale

Oled sedalaadi inimene, kellel pidevalt midagi pudiseb ning majapidamispaber ja pabersalvrätikud on lahutamatuks osaks sinu toimetustest? Miks mitte vajalikud pabersalvrätid mõnda soliidsesse purki panna? Tee purgi kaanele vaid sobiv avaus ning tarbi pabereid terviseks!

7. Põnevad purgieined

Einete serveerimine väikeses klaaspurgis on üha suurenev trend toitlustusasutustes üle kogu maailma. Seda trendi on hakatud vaikselt ka Eesti kodudes üle võtma. Kiire vahepala hommikul allesjäänud pudrust ja puuviljadest või siis näiteks müsli ja sügavkülmutatud marjade segu, on vaid paar näidet purgieinete võimalustest.

8. Kuivained

Makaronid, riisiterad, teepuru, kohvioad, erinevad tangained - ka need võid alati klaaspurki hoiule jätta. Klaaspurgis säilitavad ained paremini oma omadused ja püsivad kauem värskena kui lahtises originaalpakendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles