Maaklerid on hädas klientidega, kes ise oma kinnisvara müüki takistavad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui oled müügitöö maakleri kätesse usaldanud, siis kuula tema soovitusi, kuidas kiiremini tehinguni jõuda.
Kui oled müügitöö maakleri kätesse usaldanud, siis kuula tema soovitusi, kuidas kiiremini tehinguni jõuda. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Otsustades kasutada kinnisvara müügil maakleri abi, tasuks usaldada müügitöö tema kätte – tavaliselt teab spetsialist kõige paremini, kuidas seda tööd teha.

Maakleriamet on üsna tänamatu – tihti arvavad kinnisvaraomanikud, et teavad ise paremini, kuidas seda tööd teha. Kord juba maakleri palganud, takistavad kliendid sageli teadmatusest ja liigsest enesekindlusest tingituna oma ala spetsialisti tööd ning kurdavad hiljem, et kodumüük venib liialt.

Skanton Kinnisvara kutseline maakler Evelin Teas ütleb, et kui koduomanik on juba teinud otsuse kodu maha müüa, tuleks teha kõik endast olenev, et müük oleks kiire, sest vaid nii saab objektile parimat hinda püüda. Kinnisvaramüük maakleri abil eeldab koostööd ja päris tegevusetult ei saa koduomanik istuda ka siis, kui ta on palganud müügitööd tegema spetsialisti. Teas ütleb, et maakler tunneb hästi kinnisvaramüügi tehnilist poolt, müüja jällegi läbi ja lõhki oma kodu. «Seega on oluline, et kumbki osapool jagaks teisega infot ning kinnisvara müük toimuks koostöös – vaid nii saadab müüki tõeline edu,» räägib Teas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles