5 moodust, kuidas värve kasutamata oma elamisse erinevaid toone lisada

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjad.
Padjad. Foto: www.flickr.com

Maalritööd nõuavad kas oskuslikku tööjõudu või Šveitsi kellaseppadele omast täpsust ning teravat silma. Et oma elamisele veidi värvi lisada, ei ole aga tingimata vaja kohe maalripintsli järele haarata. Siin on viis nutikat võimalust, kuidas oma majapidamisse veidi värvi lisada.

Karakteriga vaibad

Monotoonsetes toonides majapidamised lausa karjuvad rõõmsavärviliste vaipade järele. Sobita oma vaip mõne juba kodus oleva sisustuselemendi toonidega või sea eesmärgiks endale sobiv värvigamma, mille alusel kõik järgnevad sisustusalased valikud teha. Veidi koloriitsemas majapidamises, kus mänguruum väiksem, sea fookus erinevatele materjalidele ja mõõtudele, millega saad samuti oma elamist mitmekesistada.

Värvirikkad kardinad

Uued kardinad loovad teadagi värske atmosfääri ning toovad tuppa ka külluslikult värvi juurde. Et majapidamine liialt kirju ei saaks, tuleks kardinaid soetades  samuti lähtuda kas juba eelnevatest värvivalikutest või ühest teatud värvitoonist, mis Sulle hingelähedane on. Oma lemmikvärvi on küll lihtne valida, ent igapäevaselt sellest ümbritsetud olla võib ajapikku kurnavaks muutuda.

Padjad, padjad ja veelkord padjad

Padjad mitte ainult ei lisa värvi, vaid muudavad ka kogu majapidamise hubasemaks ja mugavamaks. Mänguliselt valitud materjalid ja erinevad kujud annavad lisaväärtust ning pakuvad külalistele rohkesti avastusruumi. Padjakatteid leidub seinast-seina, seega teoreetiliselt saad pea iga hooaeg uusimate trendidega kaasas käia, soetades endale vaid paar uut trendikat padjakatet.

Värsked õied vs kunsttaimed

Kellele meist ei meeldiks lilli saada või neid hoopis aasalt koju vaasi korjata? Kõigil sellist privileegi paraku pole ning iga päev ei ole ka tähtpäev, et lilled ise Sinuni jõuaksid. Ilmetud kunstlilled, mis vanasti kaunistasid nii Eesti kodusid kui ka lahkunute viimseid puhkepaiku, on asendunud hoopis värvirikkamate ning väljanägemiselt küllaltki loomulike alternatiividega. Kunsttaimede eelis värskete lillede ees? Neid ei pea kastma ning saad igapäevaselt lillemerest rõõmu tunda. Omaette efekti saad lisada kindlasti ka mõne modernse vaasi või lillepoti näol.

Fototapeet ja seinakleebised

Fototapeeti on üldjuhul kerge paigaldada ning veelgi lihtsama vaevaga eemaldada. Sa ei pea kulutama aega kliistri tegemisele, pahteldamisele ja sobivas mõõdus tapeedi väljalõikamisele. Vali vaid Sulle sobiv kujundus ja suurus ning kleebi see mõne sekundi ning mitte ühegi abikäeta iseseisvalt seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles