Fotod: koduomanikud leidsid pööningult hunniku meekärge ja suure mesilaskoloonia

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ecclesiastical / SWNS.com / SCANPIX

Inglismaal Leicestershires eemaldati maja pööningult suur kogus meekärge, mis tasapisi läbi lae valguma hakkas, vahendab BBC.

Mesilased ei tee kärge vaid selleks ette nähtud mesitarudesse. Näiteks oli suure kärje ja tuhandete mesilastega täidetud terve 18. sajandil ehitatud Inglise eramaja pööning.

Koduomanikud said mesilastele jälile seetõttu, et nende vannitoas oleva laelambi juurest hakkas läbi nõrguma magusat mett. Majaomanikud kutsusid kohale eksperdid, kes seejärel laest tüki lõikasid. Vaatepilt oli üsna õõvastav:

Foto: Ecclesiastical / SWNS.com / SCANPIX

«Koduomanikud väitsid, et laest tilkus kleepuvat vedelikku ja majja tungis üha rohkem ja rohkem mesilasi,» rääkis maja kindlustuse esindaja. «Tavaliselt peame vanade majade puhul tegelema veekahjustustega, seekord hoopis suure hunniku kärjega.»

Foto: Ecclesiastical / SWNS.com / SCANPIX

Briti Mesinike Liidu pressiesindaja sõnul oli pööningult leitud mesilaste koloonia väga arenenud ja suure tõenäosusega majas juba tükk aega tegutsenud. «Mõndadele mesilasliikidele meeldivad kõrged ja pimedad kohad,» lisas esindaja.

Kärg sai pööningult eemaldatud ja lagi parandatud. Kahjustuste parandamiseks kulunud summa ei ole veel kindlaks määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles