Fotod: viis eesti kodu, mis meenutavad pigem uhket lossi kui elumaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Tabasalus
Maja Tabasalus Foto: www.kv.ee

Kes küll ei oleks lapsepõlves unistanud lossis elamisest. Tuleb välja, et oma unistusi saab täita ka Eestis - nimelt müüakse siin päris mitut kodu, mis oma olemuselt pigem lossi kui elumaja meenutavad.  

Uhke kodu Tammede alleel

Kuuetoaline puitmaja asub Rannamõisas ja on juugendarhitekti Jaques Rosenbaumi projekteeritud ja 1911. aastal ehitatud suvemõis. Nõukogude ajal olid see maja ja Rannamõisa ala laiemalt kasutusel Balti Merelaevastiku pioneerilaagrina, mis oli avalikkusele suletud ala. Nüüd on aga hoone kasutuses elumajana ja ootab endale uut omanikku. Rohkem infot maja kohta SIIN.

Kodu Tabasalus
Kodu Tabasalus Foto: www.kv.ee

Privaatne maja Nõmmel

Hoopis teistsuguse stiiliga, kuid siiski väga uhke torniga maja asub Nõmmel. Tegemist on lossiliku fassaadiga kivimajaga, mille on projekteerinud Tähetorni hotelli arhitekt Nikolai Jakobishvili. Hetkel on majast müügis üks osa, milles paikneb lausa seitse tuba. Vaata lähemalt SIIT.

Maja Nõmmel
Maja Nõmmel Foto: www.kv.ee

Jahiloss Jõgevamaal

Puurmani vallas paiknev Kursi jahilossis on kaksteist tuba. Tegemist on majesteetliku mõisahoonega aastast 1890, mis algselt kuulus krahv Manteuffelile. Kuus aastat tagasi sai jahiloss aga täielikult renoveeritud ning selle käigus säilitati võimalikult palju mõisa ajaloolist hiilgust. Vaata jahilossi lähemalt SIIT.

Jahiloss
Jahiloss Foto: www.kv.ee

Torniga maja Mustlas

Mustla alevikus Mulgimaal on müügis selle väikekoha sümbol - torniga maja. Majal on kirev ajalugu: selles on olnud pank, hulk kauplusi, kontoreid, toitlustusasutusi, kortereid jne. Samas majas on filmitud ka mitmed stseenid filmist «Vanad ja kobedad saavad jalad alla». Praegu ootab aga torniga maja uut peremeest, kes taastaks hoone endises toreduses ning annaks talle uue hingamise. Vaata maja kohta lähemalt SIIT.

Torniga maja Mustlas
Torniga maja Mustlas Foto: www.kv.ee

Stiilne maja Nõmmel

1914. aastal lasid omanikud endale projekteerida arhitekt Ernst Kühnerti poolt vahvärkstiilis suveresidentsi. Tegemist on huvitava hoonega, mille müüdav osa koosneb kolmest eluruumist, verandast, esikust, köögist, sahvrist, vannitoast ja keldrikorrusel olevatest ruumidest. Vaata kodu lähemalt SIIT.

Uhke maja Nõmmel / www.kv.ee
Uhke maja Nõmmel / www.kv.ee Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles