Viis küsimust, mida keegi sisekujundajatelt küsida ei julge

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kodu sisustamisel võib tekkida nii mõnigi küsimus. Kuna inimesed ei taha tihti aga mõnd küsimust esitades naeruväärsed tunduda, küsis Domino neid sisekujundajatelt ise.

1. Kas pean seinu enne värvimist kruntima?

Eksperdid ütlevad jah. Laisad inimesed ütlevad ei. Kui tahad, et tulemus jääks võimalikult hea, peaksid spetsialistide sõnul seinad üle kruntima isegi siis, kui need valgeks värvid. Eelnevalt kruntvärviga üle võõbates jääb värv jääb sama tooni nagu purgis ja jätab suurema tõenäosusega soovitud tulemuse.

2. Kas põrandavaip muudab mu toa kitsamaks?

Mitte siis, kui see on õige suurusega. Kui vaip on liiga väike, võib see tõesti anda toale kitsama mulje. Kui aga vaip katab korralikult põrandat ja sobib kokku teiste mööbliesemete suurustega, võib see muuta toa tunduvalt hubasemaks ja omapärasemaks.

3. Kui palju värvi pean seinte värvimiseks ostma?

Esiteks mõõda välja seinte pindala. Värvipurkide peal on tavaliselt kirjas, mitu ruutmeetrit ühe liitriga värvida saab, sellest tulenevalt saad valida värvipurgi suuruse. Kindlasti ei tohiks unustada seda, et tavaliselt läheb värvimisel vaja ka teist värvikihti – selleks peab vajamineva koguse kahekordistama.

 

A post shared by DECOY (@decoy_art) on

4. Mis vahe on modernsel ja trendikal mööblil?

Modernism sai keskseks teemaks 20. sajandi esimesel poolel. Niisiis loetakse modernseks mööbliks kõike, mis seda stiili viljeleb. Modernne ei pruugi aga tähendada seda, et see hetkel moes oleks. Trendikaks mööbliks peetakse seda, mis on just praegu moes ja enamasti läheb inimestel meelest juba umbes aasta aja jooksul. 

5. Kas seinte valgeks värvimine on hea idee?

Tihti on inimestel arvamus, et valgeks võõbatud seinad jätavad kodule hullumajaliku ja mitte üldse hubase tunde. Sisekujundajate sõnul on aga valged seinad heaks taustaks, kuhu sobivad kõik sisekujunduse stiilid. Kui aga täiesti valget tuba ei taha, soovitavad eksperdid värvida näiteks üks sein erksamat ja väljapaistvamat tooni.

 

A post shared by west elm (@westelm) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles