Fotod: perekond nägi läbi mobiilirakenduse, kuidas nende koju sisse murti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / Scanpix

Birminghami koduomanik Donna Marusamy oli oma abikaasaga rahulikku nädalavahetust veetmas, kuni märkas läbi mobiilirakenduse, et tema koju on sisse murtud, vahendab The Guardian.

Marusamy oli oma perega juba mitmendat päeva kodust eemal olnud, kui tema telefoni tuli teade, et majas olevate kaamerate sensorid märkasid tubades liikumist. Perekond sai läbi mobiilirakenduse jälgida, kuidas nende majja sisenes lonkav mees ja varastas kõik perekonna passid ja väärisehted.

Naine helistas otsekohe politseisse ja pärast seda ka oma vennale. Vend läks seepeale majja kohale ja ehmatas murdvarga valgustitega ära. Sellest hoolimata pääses varas minema ja võttis endaga kaasa abielusõrmuse, Rolexi käekella ja kullast ehted.

Foto: SWNS.com / Scanpix

«Olin väga hirmunud, kui mulle telefoni teade tuli. Mobiilirakendus väitis, et minu tagahoovis on märgatud liikumist. Kutsusime otsekohe politsei,» rääkis Marusamy. «Vaatasime lihtsalt abikaasaga üksteisele otsa ja mõtlesime sellele, et meie kodus on varas ja me ei saa selle vastu mitte midagi teha. Ainuke asi, mis teha saime, oli seda kõike 200 kilomeetri kauguselt pealt vaadata.»

Foto: SWNS.com / Scanpix

Kuna politsei ei leidnud majast ühtegi sõrmejälge ning isikut pole siiani tuvastatud, otsustas Marusamy tema pildi Facebooki postitada. «Otsustasin, et jagan tema pilti igal pool, kus võimalik. Sedasi on vähemalt natukenegi suurem tõenäosus, et varas üles leitakse,» rääkis naine. Marusamy postitust on jagatud juba üle nelja tuhande korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles