5 sisustusviga, mis muudavad väikese kodu veelgi kitsamaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Need uuendused ei tekita kohe kindlasti tunnet, nagu tegemist oleks tegelikust suurema toa või koduga - hoopis vastupidi!

1. Laelambid

Võid küll arvata, et laelambid lisavad tuppa palju valgust ja seetõttu tundub tuba avaram. Tegelikult pole aga suuri laelampe mõtet väikestesse ruumidesse paigaldada, kuna need tunduvad seal üsna kolakad ning võivad jätta mulje, nagu lagi oleks palju madalam kui see tegelikult on.

Laelampide asemel tasub mõelda pigem mitmetele põranda- ja laualampidele. Pikk põrandalamp võib muuta toa visuaalselt hoopis kõrgemaks.

2. Iga tuba värvitakse erinevat värvi

Suurtes kodudes, kus on kõrged ja avarad ruumid, võivad erivärvi toad väga head ja huvitavad välja näha. Kui seda teha aga väikeses kodus, võib sellest jääda hoopis hullumeelne mulje.

Väikeses kodus peaksid kõik värvid omavahel kokku sobima, kuna tavaliselt näeb seal ühest kohast mitut tuba korraga. See aga ei tähenda, et peaksid valima ühe igava neutraalse tooni. Tähtis on vaid see, et värvid omavahel kokku sobiksid.

3. Klaasist vanniseinad

Tihti arvatakse, et dušikardina asendamine klaasist seintega on hea idee, kuna klaasist näeb läbi ja ruumile jääb avaram mulje. Tegelikult võib aga klaasseintega suletud vann muuta vannitoa veelgi kitsamaks ja tekitada vannis olles lausa klaustrofoobilise tunde.  

Kui dušikardinat ei taha jätta, eelista vannile hoopis poolpikka klaasist seina, et suurem osa vannist jääks siiski avatuks. 

4. Täistopitud ruumid

Väikestes kodudes peab mööblit väga hoolikalt valima. Suurte nurgadiivanite asemel peaks eelistama pigem minimalistlikke ja voolujoonelisi mööblitükke, mis tubades liigselt ruumi ei võtaks. Samuti soovitavad sisekujundajad valida välja selline mööbel, mida saab mitmel otstarbel kasutada.

5. Tumedad köögid

Kuigi viimaste trendide kohaselt on tumedad ja espresso toonis köögid parim valik, siis väikestes kodudes eelistatakse oma köögikapid hoida pigem heledatena. Samas räägivad aga sisekujundajad, et tulemus võib jääda päris ilus, kui tumedate kappide taustaks on lumivalged ja tühjad seinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles