Arbuus on hetkel poes üsna soodsa hinnaga – miks mitte valmistada sellest hõrku ja külma šerbetti.
Ülimaitsev suvine magustoit, mis valmib ainult kahest komponendist (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuusišerbeti valmistamiseks on vaja ainult kaht komponenti: arbuusikuubikuid ja magustatud kondenspiima.
Pane umbes ühe kilogrammi jagu külmutatud arbuusikuubikuid (ilma seemneteta) kannmikserisse ja lisa purgitäis magustatud kondenspiima (umbes 400 grammi). Mikserda segu umbes 3–5 minutit ning kalla see kaanega anumasse (näiteks vanasse jäätisekarpi). Hoia arbuusi- ja kondenspiima segu sügavkülmas umbes kaks tundi ja serveeri.
Arbuusimaius säilib sügavkülmas umbes kaks nädalat.
Allikas: kitchn