5 asja, mis ajavad su köögi rohkem sassi, kui see tegelikult on

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIKKELI, SOOME, 13JUL17.
Elamumess Soomes Mikkeli linnas. Interjöör, köök.
Foto: LIIS TREIMANN/POSTIMEES
MIKKELI, SOOME, 13JUL17. Elamumess Soomes Mikkeli linnas. Interjöör, köök. Foto: LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Vahet pole kui kaua sa köögikappe kraamid või põrandaid küürid - kui sinu köögis need viis asja on, ei tundu köök mitte kunagi laitmatus korras.

1. Sinu köögikappidel on liiga palju pahna

See võib küll tunduda iseenesesmõistetavana, aga kui köögikappidel on liiga palju asju, näeb kogu köök koristamata välja. Hoia köögikappidel vaid kodumasinaid, mida igapäevaselt kasutad. Vahvlimasinad ja võileivagrillid võid heaga kappi hoiule panna.

2. Sinu köögikappidel ei ole piisavalt asju

Kuigi just mainisime, et köögikappidel ei tohiks liigselt asju hoida, ei tohiks need siiski päris tühjad olla. Sellisel juhul võivad sinna kiiresti kogunema hakata igasugused tšekid, arved ja muud kirjad, mis köögis veel eriti hästi silma paistavad.

3. Kasutad oma külmkappi kunstigaleriina

Kui tahad külmkapil oma lapse joonistusi või reisidelt toodud värvilisi magneteid hoida, pead arvestama sellega, mingit kunstilist väärtust need sinu köögile ei lisa. Selleks, et laste pildid head välja näeksid, raami need hoopis ära ja tee kas või külmkapi kõrvale galeriisein. 

Foto: www.flickr.com

4. Sa ei pane nõud piisavalt kiiresti ära

Vahet pole kas mustad nõud vedelevad su kraanikausis või nõudepesumasinas. Tee endale reegel, et enne magamaminekut ei tohi kööki musti nõusid jääda. See tähendab, et õhtul pead kindlasti masina tööle panema või kraanikausis olevad nõud käsitsi ära pesema. Hommikul, kui kohvi valmimist ootad, saad samal ajal puhtad nõud kappi panna.

5. Sul ei ole sodisahtlit

Kuigi sodisahtel võib tunduda pigem halva asjana, siis tegelikult toob see hoopis kasu. Kui sul on olemas koht, kuhu visata kõik kleeplindid, patsikummid, liimid, pastakad ja juhtmed, on väiksem tõenäosus, et need kuskile vedelema jäävad. See aga ei tähenda, et sa igasugust pahna peaksid koguma hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles