Parim kodune ja tasuta puhastusvahend, mida sa ilmselt veel ei kasuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Sinu köögis on midagi, mis eemaldab peaaegu kõik plekid ja mustuse, kuid ilmselt sa seda koristamise otstarbel veel ei kasuta. 

Kui sa ei taha kogu aeg raha raisata kulukatele puhastusvahenditele, võid asjade puhastamiseks kasutada keevat vett.

Ilmselt teame kõik, et kuum vesi eemaldab paremini plekke kui külm. Veel paremini töötab aga keev vesi, mille vastu ei saa peaaegu ükski plekk ega bakter. Keeva vee kasutamisel tuleb aga alati olla ettevaatlik ja kätte panna kummikindad. Samuti jälgi, et sa ei valaks keevat vett asjadele, mis võivad sulama hakata. Siin on mõni viis, kuidas keevat vett puhastamisel kasutada:

  • Vabane marjaplekkidest: kalla keevat vett kangastele, mis on marjaplekkidega määrdunud. Plekk peaks riidest üsna kiiresti välja tulema.
  • Puhasta põrandaid: puit, linoleum, keraamilised plaadid ja kõik teised põrandad saavad keeva vee abil puhtaks. Eriti särava tulemuse saamiseks võid lisada vette veel törtsu äädikat.
  • Puhasta torusid: kalla keevat vett äravoolutorudesse, et need avaneksid ja toidujäägid lahti liguneksid.
  • Puhasta mikrolaineahju: pane mikrolaineahju kausitäis vett ja kuumuta seda seni, kuni vesi keema hakkab. Seejärel lase veel natuke aega ahjus seista, et selle aur rasva ja mustuse lahti leotaks.
  • Puhasta beebinõud: kui proovid bakterite levitamist vältida, saad laste nõud kuuma veega kahjulikest pisikutest vabaks teha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles