Selle paariminutilise nipiga pikendad oma diivani eluiga mitu aastat

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diivan
Diivan Foto: www.flickr.com

Korraliku diivani eest peab tavaliselt üsna kopsaka summa välja käima. Selleks, et su investeering aga ennast ära tasuks, peaksid oma mööblitüki eest ka korralikult hoolt kandma. Õnneks ei võta see kaua aega ja kiire nipiga saad oma diivani eluiga veel aastaid pikendada.

Lisaks sellele, et diivanit vahepeal tolmuimejaga üle peaksid tõmbama, peaksid aeg-ajalt ka selle patju ümber pöörama, vahendab Apartment Therapy.

Nimelt eemalda oma diivanilt ja tugitoolidelt kõik pehmed istmed ja padjad. See, kuidas sa neid pöörata saad, oleneb kõik diivani konstruktsioonist: mõne diivani istepadi on mõlemalt poolt samasugune ja seda saab lihtsasti ümber pöörata. Teisel on aga selline padi, mis saab diivanil vaid ühtepidi olla. Sellisel juhul peaksid selle lihtsalt ära kloppima.

Tegelik eesmärk on aga see, et patjadel jääks peale puhtam ja värske kangas, mis muidu kasutust ei saa. Sellisel juhul saab padi mõlemalt poolt ühtlaselt kuluda ja diivanisse ei jää lohud, või ei kulu kangas ühest kohast liigselt ära.

Ära unusta, et kui näiteks ühel toolil istutakse rohkem kui teisel, saab täpselt samasugustel toolidel istmed omavahel ära vahetada.

Kui tihti patju ümber pöörama peaks?

Mida sagedamini seda teed, seda parem. Kui diivan leiab kasutust iga päev, peaksid patju pöörama vähemalt korra kahe nädala tagant. Aga isegi, kui pöörad neid korra kuus, on see parem, kui mitte midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles