Kui palju teenivad Pärnu korteriomanikud Weekend Festivali ajal üüritulu?

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: www.kv.ee

Seda aimavad ilmselt kõik, et kuumal suvel või festivalide ajal on Pärnus üsna mõistlik kinnisvara omada. Kui palju aga Pärnu korterite üürileandjad suviti lisatulu teenivad?

Võrreldes Tallinnaga on Pärnus üpris soodsad üürihinnad. Kui näiteks Tallinna kesklinnas peab renoveeritud ja möbleeritud kahetoalise korteri eest välja käima umbes 400 eurot kuus (pluss kommunaalkulud), siis Pärnus leiab korraliku mereäärse korteri juba 250 euroga.

Kuigi Tallinna kinnisvaraomanikel on lihtsam pikaajalisi üürnikke leida, teenivad Pärnu korteriomanikud hea mereäärse asukoha ja festivalide arvelt suviti üüri pealt mitmekordset tulu. 

Pärnu Uus Maa Kinnisvarabüroo maakleri Siim Sootsi sõnul teenitakse Weekend Festivali ajal ühe üüripinnaga keskmiselt tulu 300 kuni 500 eurot. «Kui hooajavälisel perioodil küsitakse kesklinnas paikneva renoveeritud kahetoalise korteri eest keskmiselt üüri 300 eurot kuus, siis Weekend Festivali ajal küsitakse sama korteri eest aga keskmiselt 500 eurot 3–4 päeva eest,» rääkis Soots.

Samas tõdeb maakler, et Weekend Festivali ajal läheb korterite väljaüürimine aasta aastalt üha keerulisemaks. «Esimesel aastal jäid paljud festivali külastajad üüripinna broneerimisega viimasele hetkele. See andis üürileandjatele võimaluse üürida välja peaaegu igasuguses seisukorras üüripindu ja seda tavapärasest tunduvalt kõrgema hinnaga». Mehe sõnul õnnestus nii mõnelgi tegusamal kinnisvaraomanikul teenida nendel päevadel korralik mitme kuu palk.

Käesoleval aastal on aga Sootsi sõnul tunda, et festivaliperioodiks pakutava üürituru nõudlus ja pakkumine on jõudmas tasakaalu. See tähendab, et hinnad on stabiliseerumas ja ühtlustumas, aga samas ikkagi kallimad kui mistahes teisel suveperioodil. «Külastajatel on võimalus valida samas hinnaklassis mitmete erinevate üüripakkumiste vahel ja üürileandjatel on omakorda võimalus valida endale sobivaimad külastajad,» rääkis Soots. Mehe sõnul on just sobivaimate külastajate leidmine see, mis teeb väljaüürimise keerulisemaks.

Kus on kõige soodsam ööbida?

Weekend Festivalini on küll vaid üks päev, kuid paistab, et ööbimiskoha leiab endale probleemideta veel praegugi. Pakkumisi leiab igas hinnaklassis nii kinnisvaraportaalidest, hotellidest kui ka spetsiaalselt Weekendiks loodud Facebooki-gruppidest.

Hotellidest leiab neljapäevast reedeni kahetoalisesse tuppa ööbimise keskmiselt 400 euroga. Kinnisvaraportaalidest saab aga näiteks kahetoalise korteri, mis mahutab viis inimest, umbes 600 euroga. Niisiis kui leiad korterisse lisaks endale veel neli inimest, saad kolm ööd veeta juba 120 euroga.

Facebooki-gruppidest võib aga leida ööbimiskoha kõige soodsamalt: nimelt pakutakse seal keskmiselt kolmeks päevaks ööbimiskohta 100 või isegi 60 euro eest. Kõige soodsam valik on muidugi telkimiskoht: näiteks leiab Facebookist Weekendi ajaks Pärnusse telkimisplatsi vaid 15 euro eest päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles