Pereisa ehitas lastele suure muinasjutulise lossi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shane Shepherd / Domain

Milline laps ei unistaks lossis elamisest? Perekond Leeke'i lapsed saavad rõõmustada - nende isa ehitas perele koduks eriti uhkete keldrite ja tornidega lossi.

Matt Leeke'il oli lossi ehitamiseks nii mõnigi hea põhjus, vahendab Domain. Ehitaja pojana pidi ta lapsepõlves alati ühest kodust teise kolima ja samal ajal koole vahetama. Kui Leeke oma perekonna lõi, otsustas ta, et tema korraldab asju teistmoodi.

«Otsustasime, et ehitame ühe korraliku maja ning hoidume pidevast kolimisest ja majade vahetamisest,» selgitas mees. Leeke'i arvates peaks igal inimesel olema üks kindel koht või maja, millele ta lapsepõlve meenutades mõtleb.

Foto: Shane Shepherd / Domain

Parimateks lapsepõlvemälestuste loomiseks konsulteeris Leeke maja ehitamisel oma lastega. Kuna lapsed unistasid, et nad saaksid ülemistelt korrustelt veepomme visata ja alt nooli lasta, sündis perel hoopis mõte ehitada tavalise kodu asemel loss. «Minu eesmärk oli luua midagi, mida lapsed oma kujutlusvõimega valmis disainiksid,» rääkis mees. «Seetõttu elamegi hetkel lossis - see on ju iga lapse unistus!»

Foto: Shane Shepherd / Domain

Ehitajana näeb mees sageli, kuidas trendiks saanud karpmajad lastele piiravaks saavad. «Lapsed ei tohi isegi palli vastu maja seina põrgatada ja kõik peab kodudes alati olema laitmatus korras,» arvas mees. «Imelise lapsepõlve tagamiseks ei ole sellised majad just parimad lahendused.» Kindlas kivist ja tellistest lossis mehe sõnul selliseid probleeme ette ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles