Viis asja, mida IKEAst mingil juhul osta ei tasu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: Flags and the company's logo are seen outside of an IKEA Group store in Spreitenbach, Switzerland April 27, 2016. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo
FILE PHOTO: Flags and the company's logo are seen outside of an IKEA Group store in Spreitenbach, Switzerland April 27, 2016. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

IKEA on kodusisustuse hankimiseks kahtlemata suurepärane koht, kuid on teatud esemed, mida sealt kvaliteedi ja enda närvide huvides siiski osta ei maksa.

Kummutid

IKEA kummutid saabuvad  algosadena nagu kõik sealne mööbel. See tuleb endal nullist kokku panna ning enamasti ei taha nad hästi koos püsida. Kui tegu pole täispuiduga, siis kipuvad IKEA kummutid ka kergesti ja kiiresti kuluma ning esialgset välimust kaotama.

Garderoobisüsteemid

Need tunduvad  küll väga ahvatlevad, kuid näiteks ALGOT-süsteem on saanud kohutavalt palju negatiivset tagasisidet: kinnitused purunevad, paljud jupid on puudu ning ka juhendid olevat tihtipeale puudulikud ja vigased.

Madratsid

Nendega on tegelikult nii ja naa: kallima otsa madratsid on väga head ja vastupidavad, kuid soodsatest tasuks kaarega mööda käia - enamasti on need liiga õhukesed, kehva kattematerjaliga ja vajuvad  ruttu ära. Paljud kaebavad, et soodsad IKEA madratsid on põhjustanud neile korralikke seljavalusid.

Voodipesu ja rätikud

Ka nendega on sama lugu nagu madratsitega: kõige odavamad ei kannata kriitikat. IKEAst voodipesu ostes tuleb tähelepanu pöörata sellele, et  kõige soodsamad on suures osas polüestrist, mis pole voodipesuks kindlasti kellegi õige materjal.
Odavamad saunalinad aga ei kipu hästi kuivatama, kuna on samamoodi suures osas sünteetilised. 
Keskmise hinnaga ja kallimad esemed aga on kindlasti ostmist väärt.

Aksessuaarid

Kvaliteedist me siin suurt midagi rääkida ei tea, aga palun pingutage natukenegi, et teie kodust ei saaks IKEA kataloogi. Vaasid, küünlajalad ja muu selline võiks vähemasti kusagilt mujalt pärit olla. 

Allikas: CheatSheet.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles