Fotod: vapper pere taastas Läänemaal üle saja-aastase talu

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba.
Magamistuba. Foto: pintslijakohvriga.ee

Mõnel talul veab: just siis, kui paistab, et seis on lootusetu, tuleb keegi, kellel on aega, raha ja indu maja hävimisest päästa ja talle uus ilus elu anda. Sassi talu Lihulas on üks neist õnnelikest.

Lihula kandis keset laiuvaid põlde asuv Sassi talu on enam kui sada aastat vana ja oli veel üsna hiljuti üsna nutuses seisus - päevinäinud, väsinud, hädasti remonti vajav. Enne, kui asi päris hulluks läks, saabusid majja aga päästeinglid, uued omanikud Vesta ja Aivar, kes on maja taastamisele pühendanud kogu oma aja ja raha. 

Foto: pintslijakohvriga.ee
Foto: pintslijakohvriga.ee

Tänu neile, nagu kirjutab oma blogis Pinstli ja Kohvriga Brette, on talust saanud tõeline paradiis igale käsitöölisele ja isetegemishuvilisele, sest igal nurgal ootab siin midgi uut, põnevat ja avastamisväärset. 

Foto: pintslijakohvriga.ee
Foto: pintslijakohvriga.ee
Foto: pintslijakohvriga.ee

Ilusaks pole maja tehtud aga mitte vaid seespoolt: ilmetu silikaattellis ja näotu eterniitkatus on samuti eemaldatud, taastatud algupärane fassaad ja paigaldatud uus rookatus. 

Talu enne.
Talu enne. Foto: pintslijakohvriga.ee
Talu pärast.
Talu pärast. Foto: pintslijakohvriga.ee

Vaata rohkem fotosid võimsast tööst SIIN. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles