Ettevaatust: siseviimistlustööde jäägid süütavad maju väga sageli

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja põleng Tallinnas.
Kortermaja põleng Tallinnas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Üleeile õhtul põles Tartumaal Ülenurme vallas maha maja, süttimise põhjuseks peetakse õlitamistöödest järele jäänud õliseid kaltse, mis on süttimisohtlikud. 

Sellest, et põranda või mööblitükkide  õlitamisest alles jäänud lappe ja riidetükke ei tohiks vedelema jätta, räägitakse üsna sageli. Ometi põhjustavad need põlenguid väga sageli. 

Maailma uudistest käivad sellised juhtumid läbi tihti. Alles kolm päeva tagasi põles sel põhjusel maja maha Vancouveri lähedal Kanadas. Tulekahju puhkes varahommikul ja ajaks, mil tuletõrje sündmuskohale jõudis, polnud päästa enam midagi, kirjutab portaal VancouverIsland. Põlengus said kannatada ka naaberhooned.

Juuni lõpus pääses üks USA perekond vaid suitsukahjustustes koduga, kui mööbli õliamise järel kööki külmiku kõrvale vedelema jäetud kalts põlema süttis. Õnneks saadi põlengule kiiresti jaole ja suurem kahju jäi seekord olemata, vahendab Democrat Herald.

Ameerika Ühendriikides Seattle´is hävis mai lõpus paatmaja jällegi õliste töövahendite vedelemajätmise tõttu, vahendab Seattle Patch. Pealtnägijate sõnul süttis maja väga järsku, põles väga kiiresti ja intensiivselt. Kuulda olnud ka mitmeid plahvatusi ning tihe must suits kattis kogu naabruskonna.

Maikuus kaotas korralikult hävitamata õliste kaltsude  süttimise järel oma kodu ja kaks koera Ameerika Ühendriikides Lõuna-Tampas elav perekond. Pereisa oli päev varem õlitanud äsja maja ette ehitatud terrassi ning viskas õlised kaltsud koos teiste töövahenditega garaaži, kus need süttisid ja maja põlema panid, vahendab uudistekanal Fox13.

Seega väärib kindlasti veelkord meenutamist, et õlitamistöödest üle jäänud õliga määrdunud töövahendid tuleb panna hoiule veega täidetud anumasse, vastasel juhul võivad need iseenesest süttida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles