Koduomanikud saavad absurdsel põhjusel mitu korda päevas parkimistrahve

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kuidas sulle meeldiks, kui omaenda maja ees parkides pidevalt parkimistrahve saaksid ja kaevata pole nagu kellelegi?

Justnimelt sellist elu elavad inimesed Suurbritannias Essexi maakonnas Ilfordis, vahendab Daily Mail.

Parkimiskorralduse järgi peavad nad oma maja ette sissesõiduteele parkides väga täpselt jälgima, et auto ei ulatuks kõnniteele, kuid paljud autod ei täida seda nõuet juba ainuüksi seepärast, et nad ei mahuks muidu maja ette ära.

Parkimiskontrolörid end sellest aga segada ei lase: trahv kirjutatakse tuimalt välja igaühele, kes nõuet eirab,  mistõttu mõned koduomanikud on vahel saanud isegi kolm trahvi ühe ööpäeva sees.

1940. aastatel ehitatud majade sissesõiduteed on tehtud tolleaegsete autode järgi, mis olid oluliselt väiksemad kui tänapäevased. Pole mingi ime, et need nappidesse tingimustesse ei mahu. Kohalikud elanikud on seda meelt, et kuigi kõnniteele parkida tõesti ei tohi, tuleks reegleid järgida tervele mõistusele tuginedes, mida antud juhul kindlasti ei tehta.

«Probleem on tekkinud just viimasel ajal. Näib, et tööle on võetud keegi uus inimene, kes naudib võimalust paar-kolm korda päevas mööda tänavat edasi-tagasi kõndida ja kõigile oma kodu ees parkivatele inimestele trahv lajatada,» on koduomanik Irshad Nabee raevunud.

Kohalikud elanikud, kes on samas kohas elanud 30, 40 ja isegi 50 aastat, ütlevad, et varem pole selliseid probleeme olnud. «Ükski auto ei blokeeri kõnniteed. Mõned neist on vaid paar sentimeetrit kõnniteel. Trahvi saavad aga kõik,» kurdavad nad.

Linnavalitsus on seda meelt, et olukorrale tuleb kindlasti lahendus leida, sest antud juhul ei üritata probleemi tervemõistuslikult lahendada. «Meil on varem olnud samas piirkonnas ristivastupidine probleem: mõnikord on autod täielikult kõnnitee blokeerinud, aga trahvi neile ikka ei tehtud. Nüüd on siis seis vastupidine,» ütleb linnavalitsuse esindaja.

Nii linn kui kohalikud elanikud on huvitatud sellest, et probleemile lahendus leida. Ka linnavalitsusest ei leita, et elanikud peaksid väljakirjutatud trahve maksma. «Jah, tehniliselt on need paar sentimeetrit üle lubatud piiri pargitud autod tõesti kõnniteel, aga selline trahvimine pole kindlasti lahendus,» öeldakse linnavalitusest.

Kas sul on kodu juures parkimisega probleeme olnud? Milliseid ja kuidas need lahenenud on? Kirjuta neist meile SIIN või Facebooki-lehe kommentaarides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles