Kas vahatada või vahetada? - PU tehnoloogia 5 eelist!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dr-schutz.ee

Igal põrandamaterjalil on omadused, mis muudavad selle kasutamise erinevates tingimustes rohkem või vähem sobivaks. Kui kodustes tingimustes pööratakse peamiselt rõhku sellele, et põrandakatet oleks lihtne paigaldada, ilus vaadata ning sellel hubane ja soe kõndida, siis avaliku kasutusega ruumides oodatakse põrandakattelt juba oluliselt rohkemat.

Liiv, teravad kontsad, liikuv mööbel ja sajad usinad jalapaarid on väljakutse igale põrandakattele. Suur oht mehaanilistele vigastustele ning tundlikkus õhuniiskuse kõikumisele teevad sellistes tingimustes sobimatuks paljud parkettpõrandad, laminaadid ning vaipkatted, mis kodustes tingimustes on laialt levinud ning igati mõstlik valik.

PVC, linoleum ja LVT ehk imitatsioonkatted on siinkohal enim hinnatud lahendusteks, sest kannatavad korrektselt paigaldatuna kestvat niiskust, võrdlemisi suurt kasutuskoormust ning võimaldavad laia disainivalikut. Miinuseks on aga kallis paigaldus, sest põrandakate vajab perfektset aluspinda ning korralikku tihendamist (vuukide keevitus). Sageli vajavad sellised põrandakatted ka regulaarset hooldust vahatamise näol, sest nende puhastamine poorse pinna tõttu on tihti väga raske.

Kestvad lahendused eelnimetatud probleemidele on siiski paljudele teadmata olemas üha suuremat populaarsust koguva PU tehnoloogia näol! Tegemist on ülimalt vastupidava töötlusega, mille abil on tänaseks kaitstud ja taastatud juba rohkem 45 miljonit ruutmeetrit põrandakatet üle maailma. Loe, millised on PU tehnoloogia 5 konkurentsitut tugevust:

1. Kiirus: Kui kulunud põrandakatte väljavahetamine nõuab sageli päevi või isegi nädalaid, siis põrandate taastamine või kaitsetöötlus PU-ga on vaid tundide küsimus ning sageli ei teki vajadust töid õigesti planeerides ruumide kasutamist pikemalt piiratagi.

2. Reaalne kaitse: Kui kõrvutada tavapärast põrandate vahatamist PU tehnoloogiaga, siis piltlikult võiks seda võrrelda näiteks auto vahatamise või lakkimisega. Kui lakk toimib reaalse ohverkihina ning kriimu tekkimisel saab selle värvi kahjustamata välja poleerida, siis vaha on pelgalt ajutine polümeer  läike andmiseks ja pesemise hõlbustamiseks. PU on ka UV kindel!

3. Lihtne hooldada: PU töötlus täidab põrandakattel kõik poorid ja mikropraod ning ka kõige karedam turvapõrand muutub hõlpsalt puhastatavaks. PU eeliseks on mustuse halb nakkumine, mistõttu põranda igapäevaseks pesuks piisab sageli vaid puhtast veest, ning põrandamopi hõlbus "liuglemine" peale PU-ga katmist ei jää kindlasti puhastuspersonalil märkamata. Milleks vahatada?

4. Libisemiskindel: Kõik Dr. Schutz'i PU tooted vastavad Euroopas kehtivatele nõuetele ning töötluse saanud põrandakattel on mugav astuda ka niisketes oludes. PU Antislip eritöötlusega on võimalik saavutada vastavus standardile DIN51097, mis annab libisemiskindluse isegi kaldega märjal põrandal paljajalu liikudes. Tavapäraselt vahatatud põrandatel tasub märjaga väga ettevaatlik olla!

5. Keskkonnasõbralik: Iga tegevus jätab meist maha jälje ja need,  kes hoolivad keskkonnast, oskavad hinnata lahendusi, mis säästavad meie koduplaneeti. PU tooted on madala (A+) emissiooniga ning paigaldatuna põrandale aitavad need säästa igapäevasele hooldusele kuluvat vett, pesuvahendeid, vaha ja elektrit. Iga PU-ga taastatud põrandakate tähendab aga seda, et keskkonda ei heidetud suurt hulka kunstjäätmeid.

PU tehnoloogia kohta leiate rohkem infot siit:

EST: http://www.dr-schutz.ee/porandate-taastamine-disain-ja-kaitsmine/

RUS: http://www.dr-schutz.ee/ru/porandate-taastamine-disain-ja-kaitsmine/

Foto: dr-schutz.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles