Tee ise: valmista vanadest sahtlitest oma aeda midagi väga kasulikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leah Fried / Hometalk

Vana lauda saab edukalt ära kasutada ka aias. Näiteks saab selle sahtlitest valmistada taimedele korralikud lillekastid.

Blogija Leah Fried oli juba aastaid oma kodus olevat vana lauda tahtnud ära vista, kuid millegipärast ei suutnud ta seda teha. «Tegin selle laua taga lapsena oma koolitöid. Ma ei tahtnud seda lihtsalt ära visata. Niisiis võtsin selle sahtlid uuesti kasutusse,» kirjutas Fried. 

Foto: Leah Fried / Hometalk

Selle asemel, et sahtleid mõne laua või kapiga kasutada, tegi Fried nendest hoopis lillekastid. «Esiteks pidi nende küljest lahti kruvima nupuga pealsed,» selgitas naine.

Foto: Leah Fried / Hometalk

«Seejärel tasub sahtlite põhja puurida augud, et sealt vesi välja jookseks ja muld hallitama ei hakkaks,» kirjutas Fried.  

Foto: Leah Fried / Hometalk

«Siis tuleb kastid puiduvärviga üle võõbata. Muidugi võib soovi korral selle sammu ka vahele jätta, kuid minu arvates annab värv sahtlitele uue välimuse,» selgitas naine.

Foto: Leah Fried / Hometalk

Pärast kastide värvimist polegi naise sõnul teha muud, kui need mullaga täita ja taimed sisse istuda. «Milleks osta uued taimekastid, kui need saab ise väga lihtsasti valmis meisterdada?» kirjutas Fried.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles