Paratamatusega leppinud põllupidaja kutsub üles viisakalt varastama (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisupõld.
Nisupõld. Foto: Erik Prozes / Postimees

Hernekasvataja, kes on leppinud paratamatusega, et tema põllult nagunii herneid varastamas käiakse, õpetab sotsiaalmeedias näppajaid, kuidas seda vähemasti võimalikult säästlikult teha. 

Sänna Põllumees kirjutab oma Facebooki-lehel nii: 

Kui kommentaarides küsitakse, miks põllupidaja sellega lihtsalt lepib, et tema tööd ja vaeva varastamas käiakse, vastab ta: «Tihti ei piisa keeldudest, käskudest ega siltidest. Ōpetame siis viisakalt võõrast vara tarbima.»

Kuna üleskutse on Facebookis väga palju tähelepanu saanud, tuletab postitaja meelde: «Nagu näha, siis need õpetussõnad on saanud tähelepanu! Kõik need kaunid põllud üle Eesti on Põllumeeste töö ja vaev! Palun austage põlde ja nende peremehi! On see hernepõld või mooniõites rapsipõld!».

Tegu on väärt meeldetuletusega, mida kahtlemata tasub meeles pidada, kui ilusale põllule lilli, herneid, valmivaid viljapäid või muud sulle mitte kuuluvat vara kokkukahmama tormata tahad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles