Kuidas muuta oma kodu helikindlaks?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu helikindlaks muutmiseks ei ole vaja teha suuri kulutusi
Kodu helikindlaks muutmiseks ei ole vaja teha suuri kulutusi Foto: www.pexels.com

Kui tüütud naabrid või liiklus tekitab liiga palju müra, ei ole vahel teha muud, kui enda kodu helikindlaks muuta. Siin on mõned võimalused, kuidas seda teha.

Tihenda uksed

Välisuksed: Kui kuuled iga sõna, mis keegi koridoris räägib, võib see lõpuks tüütuks muutuda. Kui su välisukse all on suur vahe, kinnita sinna alumine uksetihend. Tavaliselt kinnitatakse üks kummist tihend sissepoole ja teine väljapoole ust. Lisaks helidele, hoiab see eemal ka tolmu, putukad ja niiskuse.

Foto: www.flickr.com

Toauksed: Korteri või majasisesed uksed saab helikindlaks muuta näiteks padja või tihendiga. Näiteks õmbles blogija Steyn oma lärmakate laste pärast oma kodule sellised helikindlad padjad:

Foto: stayingsteyn.blogspot.com

Paksud vaibaalused

Kui sul on puit või parkettpõrandad, tasub sinna peale mõni vaip visata. Kui asetad veel vaiba alla eriti paksu aluse, summutab see alt kostuvad hääled.

Foto: Tootefoto / Rug Pads USA

Kasuta mööblit

Kui su kodus on õhukesed seinad, kata need näiteks seinasuuruse raamaturiiuliga.

Foto: Julia Lynn / mydomaine.com

Riputa seinale vaip

Vaipadega kaetud seinad võivad tunduda vanaaegsed. Tegelikult on aga moodsad vaibad ja tekid seintel väga trendikad.

Foto: Tootja foto / urbanoutfitters.com

Spetsiaalsed helikindlad vahendid

Tuppa kostuvad helid ei ole vaid sinu kodu probleem. Seetõttu on toodetud mitmeid spetsiaalseid tooteid, mis helisid summutavad: kardinad,  seinapaneelid, aknatihendid jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles