Väga lihtne kodune nipp, mis aitab oluliselt raha säästa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeda nädalavahetus kodus.
Veeda nädalavahetus kodus. Foto: VidaPress

Paljud meist ei suuda raha sihilikult koguda ega oska ka kusagilt säästa. See lihtne nipp peaks aga paljudele sobima, sest ei nõu millegi tegemist, pigem just tegematajätmist.

Rahasäästmiseks soovitatakse tihti aeganõudvaid tegevusi, näiteks poenimekirja koostamine, sooduspakkumiste jälgimine, kuu väljaminekute üleskirjutamine, etteplaneerimine ja nii edasi. 

See lihtne nipp aga eeldab, et sa ei tee ühel nädalavahetusel mitte midagi peale selle, et püsid kodus. Kõik. Sa ei lähe välja ei sõprade ega perega, ei osta süüa, ei käi poodides, püsid oma armsas kodus ja tegeled seal asjadega, mis sul juba olemas on ja tegelemist vajavad. Süüa valmistad sellest, mis kodus leidub, vahendab ApartmentTherapy.

Nimelt kulutavad inimesed kõige suuremaid summasid just nädalavahetustel, mil pere või sõpradega argipäevast erinevalt aega veeta tahetakse. See viib aga enamsti koduseinte vahelt välja, restoranidesse sööma, mängumaadele, sõpradega baaridesse. Enne, kui arugi saad, oled kulutanud sama palju või rohkemgi raha kui tavaliselt terve töönädalaga välja käid.

Kui kõhkled, kas see meetod saab efektiivne olla ja kahtled, kas nii ikka on võimalik raha säästa, siis pane ühel nädalavahetusel ausalt kirja kõik väljaminekud, mis ette tulevad. Eined, kaasaostetud kohvid, meelelahutus, sõprade võõrustamised, küllaminekuks külakostiks võetud kraam ja nii edasi. Summad tulevad märkimisväärsed.

Kui ühe kulutamisnädalavahetuse ühe koduse nädalavahetuse vastu vahetad ja säästetud raha kogumisarvele tõstad, õnnestub rahakogumine suurema vaevata ja möödaminnes. Lisaks jääb ära mure, kuidas koduste toimetustega rea peale saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles