Julge lähenemine: vaata, kuidas Saaremaal vapsikute pesa teisaldatakse (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Vapsikud on üks suve mitte nii toredatest kaasnähtudest, vahel ehitavad nad oma pesa näiteks maja seina sisse. Kuidas kutsumata külalistest vabaneda? Saarlastel on vastus olemas.

Arborist Heiki Hanso, kes ilmselgelt julgust nõudvaid töid ette võtta ei karda, näitab ligi viis minutit pikas videos, kuidas ta vanemate kodus Saaremaal maja seina sisse pesa teinud vapsikukoloonia tolmuimejasse tõmbab ja mujale kolib.

Halvima vältimiseks riietub Hanso enne teisaldamistööd siiski kaitserõivastusse ja tõmbab kapuutsi tihedalt pähe, et oht nõelata saada võimalikult väike oleks. Siis viib ta töötava tolmuimeja toru vapsikute pesapaiga lennuava juurde ja asub neid tolmuimejasse tõmbama.

Vapsikute ergutamiseks kopsib Hanso mõned korrad vastu majaseina ja kui usub, et kõik sissetungijad kokku kogutud, paigaldab pesaaugu ette puupulga ning teibib tolmuimeja tolmukoti vapsikute transportimiseks kinni.

Kotitäis vapsikuid viiakse kodunt paari-kolme kilomeetri kaugusele ja lastakse seal lahti. "Loodame, et nad sirgelt tagasi koju suunda ei võta," kommenteerib Hanso ise lõbustatult. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles