Suurim viga, mida lõikelillede vaasi sättimisel tehakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Riidekapp on sorteeritud, köögikapid läigivad ja voodilinad on sirgeks pressitud. Kui nüüd veel vaid lilled vaasi seada, siis ongi kodu perfektne. Miks need lilled aga vaasi alati nii inetult jäävad?

Disainifirma omanik Erin Curry väidab PureWowile, et suurim viga, mida inimesed lillede seadmisel teevad, on nende liiga lühikeseks lõikamine. «Professionaalid jätavad alati lillevarred piisavalt pikaks, et õied saaksid vabalt, mitte üksteise vastu surutult olla.»

Sageli levib arusaam, et lühemad ja lähestikku seatud lilled jätavad tihedama mulje ja näevad kimbuna paremad välja. «Õied on tegelikult tunduvalt kaunimad, kui need üle vaasiääre toetuvad,» räägib Curry. «Sa ei taha, et lilled näeksid välja nagu neid kägistataks!»

Niisiis kui järgmine kord lillekimpu sead, ära lõika lilli oma vaasi suuruseks. Jäta varred umbes kaheksa sentimeetrit pikemad, kui esialgu planeerisid. See lihtne nipp jätab ka lihtsamatele lilleõitele professionaalsema mulje.

Foto: www.flickr.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles