Need lilled koduaias aitavad maja kiiremini maha müüa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kõikidest võimalustest, kuidas maja ostjate jaoks atraktiivsemaks muuta, on ilmselt kõige lihtsam ja odavam viis uute lillede istutamine.

Briti kodu- ja aianduskeskus Homebase viis läbi küsitluse, mille käigus selgus, millised lilled koduostjatele kõige enam meele järgi on, vahendab The Spruce.

Uuringu käigus tuli välja, et koduostjad peavad eriti tähtsaks, et aias oleks muru niidetud ja puud ja põõsad korralikult lõigatud. Kuid lisaks sellele muudab ostjate sõnul kodu tunduvalt atraktiivsemaks ka aias paiknevad lilled ja taimed. Millised aga kõige rohkem?

1. Roosid

Roose imetlevad ka paljud need, kes aiandusest huvitunud ei ole. Kui sul on kodu plaanis maha müüa, istuta enne huviliste tulekut aeda mõni roosiõis.

Roosid. FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES/SCANPIX BALTICS
Roosid. FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES/SCANPIX BALTICS Foto: Sander Ilvest / Postimees

2. Lavendel

Lisaks sellele, et koduostjatele meeldib selle taime välimus, saab lavendlit ka toitudes ja ravimtaimena kasutada. 

Lavendel
Lavendel Foto: www.flickr.com

3. Fuksia

Fuksiate kaunid ja värvilised õied jäävad majaostjatel aias kindlasti silma. Kahjuks on aga neid üpris tüütu hooldada ja seetõttu pead maja müües kindel olema, et nende eest ka hoolitseda jõuad. Korraliku hoolitsuse korral jagub nende ilu aga pikalt, kuni sügiste öökülmadeni.

Fuksia
Fuksia Foto: www.flickr.com

4. Tulbid

Tulbid võivad olla kevadisel maja müümisel sinu salarelv. Kuigi tulbid õitsevad enamasti kevaditi, kasvab mõni sort neist rõõmsalt ka külmemal suvel. 

Pildil tulbid. Foto: ELMO RIIG/ SAKALA /
Pildil tulbid. Foto: ELMO RIIG/ SAKALA / Foto: Elmo Riig / Sakala

5. Lillhernes

Imetlusväärseid lillherneid saab panna kasvama võrkaiale, seintele või sirmidele. Nende abil muutub koduaed õitsevaks ja imeliselt lõhnavaks. Lisaks kasutatakse lillherne õisi tihti ka toitude kaunistamiseks (kuid tegelikult need söömiseks mõeldud ei ole).

Lillhernes
Lillhernes Foto: www.flickr.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles