Kuidas tasub kööginuge tegelikult hoiustada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapipealne puidust nugade hoidja
Kapipealne puidust nugade hoidja Foto: www.flickr.com

Nugade koos teiste söögiriistadega sahtlis hoiustamine võib nende eluiga tunduvalt lühendada. Tuleb aga välja, et eriliselt mõistlikum variant ei ole ka nende hoidmine spetsiaalses puidust hoidjas.

Kapipealsed nugade hoidikud on tegelikult päris ebapraktilised, vahendab Architectural Digest. Esiteks võtavad need tööpinnal liigselt ruumi. Teiseks, kuna terad on kaetud, peab õige noa leidmiseks tavaliselt need kõik välja tõmbama. Kolmandaks ei saa kitsaid vahesid kuidagi puhastada, seal võib olla saiapuru, niiskus ja kes teab mis elu. Õnneks on kööginugade hoiustamiseks olemas veel nii mõnigi nutikas võimalus.

Hoidjad sahtlisse

Sahtlisse paigutatavad nugade hoidjad hoiavad tööpinnal ruumi kokku ja noad vaateväljast eemal. Samuti ei toetu seal noad oma terale – seetõttu säilivad need ka kauem teravana.

Nugade hoidja sahtlisse
Nugade hoidja sahtlisse Foto: Tootja foto / food52.com

Magnetiga hoidjad

Magnetiga hoidjaid on igast materjalist, alustades puiduga ja lõpetades roostevaba terasega ja mõnel juhul isegi nahaga. Hoidjad saab paigutada seintele, mis hoiab kõvasti ruumi kokku. Kuna tegu on sileda pinnaga ja puuduvad kitsad pilud, saab hoidjaid eriti lihtsalt puhastada. 

Magnetiga nugade hoidja
Magnetiga nugade hoidja Foto: www.flickr.com

Nugade kott

Kui kokkamine on suur hobi ja heade nugadeta tundub grillipidudel või matkadel söögitegemine raske, tasub muretseda oma nugadele hoopis kott. Sellega on neid mugav transportida ja võid veenduda, et kahjustada need ei saa.

Foto: Tootja foto / food52.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles