5 toataime, mis suvel toad jahedana hoiavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui otsid nutikaid mooduseid, kuidas suvel toad jahedana hoida, peaksid kulukate õhukonditsioneeride asemel ehk mõtlema hoopis mõne toataime soetamisele.

Mõned taimed kasutavad sooja õhku, et hapnikku toota. Selle tootmisel muutub aga ümbritsev õhk puhtamaks ning õhutemperatuur madalamaks, vahendab Popsugar. Siin on mõned taimed, mis suvel kindlasti oma tuppa muretsema peaksid.

Kuld-nõelköis

Foto: www.flickr.com

Kuld-nõelköis, mis on rahvakeeli tuntud ka kui tarsaniköis, on toataimena väga levinud. Lisaks sellele, et ronitaime on väga lihtne hooldada, puhastab see õhku kahjulikust metanaalist.

Harilik aaloe

Foto: www.flickr.com

Aaloe ei ole vaid imeline ravimtaim, vaid puhastab ka õhku. Taim hoiab toad värske ja hapnikurikkana.

Havisaba

Foto: www.flickr.com

See toataim paiguta oma magamistuppa. Taim eraldab hapnikku öösel ning hoolitseb selle eest, et magades õhk värskena püsiks.

Tups-rohtliilia

Foto: www.flickr.com

Tups-rohtliilia on väga levinud toataim. Seda on imelihtne kasvatada ning on üks parimatest õhupuhastajatest.

Kummipuu

Foto: www.flickr.com

Isegi, kui kodus on ruumi vaid pisikeseks kummipuuks, muudab see õhukvaliteeti palju. Kummipuu eraldab rohkelt hapnikku ning puhastab õhust kahjulikke toksiine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles