7 asja sinu kodus, mis külaliste jaoks ebameeldivalt lõhnavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Igal inimesel on kodus oma lõhn. Kuigi ise seda tähele ei panegi, võib kahjuks olla see lõhn vahel külaliste jaoks üsna ebameeldiv, vahendab Popsugar. Mis võib olla aga selle põhjustajaks?

1. Koduloomad 

Foto: www.pexels.com

Me kõik armastame oma lemmiklooma. Kui su koeral on aga lubatud mööblil ja diivanitel käimine, on suur tõenäosus, et terve kodu lõhnab tema järgi. Seetõttu oleks tark mõte mööbel enne külaliste tulekut tolmuimejaga üle tõmmata ning looma voodi kiirelt pesumasinasse visata.

2. Eilsed joogid

Foto: www.flickr.com

Kui taara või alkohol on terve päev toas seisnud, võib see panna kodu lõhnama nagu baari. Kui vähegi võimalik, vii tühjad pudelid alati ruttu majast välja.

3. Toidujäätmed

Foto: www.pexels.com

Eilne õhtusöök võis olla küll maitsev, kuid külalised ei soovi tuppa astudes tunda kohe sibula või küüslaugu lõhna. Haisu ära hoidmiseks tasub köögis alati kasutada kaanega prügikasti. Samuti tuleks nõud kohe pärast söömist masinasse pista või ära pesta.

4. Jalanõud

Foto: www.flickr.com

Ebameeldivalt lõhnavad tossud ja jalanõud jäävad tihti esikusse vedelema. Selleks, et külalised esimese asjana nende lõhna tundma ei peaks, tekita harjumus oma jalanõud koju tulles kohe kappi pista.

5. Kassi liivakast

Foto: www.flickr.com

Selleks, et kassi liivakast haisema ei hakkaks, tuleks seda kindlasti iga päev puhastada. Korra kuus tuleks sellele ka korralikum puhastus teha.

6. Lõhnaküünlad

Foto: www.flickr.com

Mõne üksiku lõhnaküünla põletamises pole küll midagi halba, kuid kui terve tuba vänget aroomi täis on, ajab see lõõgastumise asemel pigem pea valutama.

7. Trennivarustus

Foto: www.flickr.com

Olgu nendeks siis joogamatid või spordisärgid - trennivarustus tuleks alati kohe pärast kasutamist ära puhastada või tuulduma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles