Soojale maale kinnisvara osta on eestlaselegi jõukohane

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania päikeserannikul Marbellas on pakkuda väga erinevas hinnaklassis elamispindu.
Hispaania päikeserannikul Marbellas on pakkuda väga erinevas hinnaklassis elamispindu. Foto: Uus Maa

Eestlasi ahvatleb üha enam kinnisvara soojal maal: Hispaanias, Itaalias, Türgis, Bulgaarias. Kuidas sinna aga elamispinda soetada ja mida teha sellega ajal, kui endal parasjagu puhkus pole? 

Eestis tegelevad välismaise kinnisvara vahendamisega mitu kinnisvarabürood ja ka mõned väiksemad ettevõtjad ning huviliste puuduse üle nad enda sõnul kurta ei saa.

Näiteks Uus Maa kinnisvarabüroo kaudu saab osta kodu Hispaania päikeserannikule Marbellasse. Büroo maakler Kristi Djomin ütles, et tihti kiputakse arvama, et seal müüakse vaid kalleid villasid, kuid tegelikult on piirkonnas ka palju mõistliku hinnaga kortereid, mis on taskukohased keskmisele eestlaselegi.

Arco Vara maakler Triinu Tapper, kes tegeleb Bulgaaria kuurortide kinnisvara vahendamisega, rääkis, et kuna praegu on seal hinnad Euroopa puhkusepiirkondadest kõige madalamad ning oodatakse hindade tõusmist, on huvi, eriti investorite huvi, väga suur. «Sealsed arendajad pakuvad mitmeid kokkuleppeid, mis tagavad kindla tootluse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles