7 eset sinu kodust, mida taaskasutusse viia ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Enne, kui heategemishoos järgmist taaskastusse minevat kasti kokku hakkad panema, loe järgmised seitse punkti läbi ja mõtle, kas sa oma annetustega äkki hoopis tüli ei tekita.

Sugugi mitte kõik esemed ei peaks teist korda kasutusele minema, sest mõnele neist on heategevusorganisatsioonidele raske, kui mitte võimatu uut omanikku leida. Nende edasise saatuse eest  peaksid hoolitsema iseseisvalt ja mõnel juhul asjad prügimäele, mitte ringlusesse saatma, kirjutab veebiportaal House Beautiful. 

Mida siis aga teisele ringile saata ei tohiks?

1. Turvaistmed

Esiteks on laste turvaistmetel kindel eluiga, pärast mida muutub nende kasutamine riskantseks. Teiseks ei taheta tundmatu minevikuga järelturult pärit tooli eriti hea meelega kasutusele võtta: võib-olla on see avariis osalenud või lihtsalt kukkunud? Sel juhul on tooli turvalisus edaspidi vähenenud või üldse olematu ja keegi ei taha ju oma lapse tervisega riskida, kasutades tooli, mis teda avarii korral ei kaitsegi.

2. Ajakirjakogumikud

Sulle kui mõne ajakirja andunud fännile võib kollektsioon tunduda kuldaväärt, aga taaskasutuskauplusel või heategevusorganisatsioonil on neile väga raske uut omanikku leida. Kasuta neid pigem mõneks käsitööprojektiks või anneta lasteaiale või koolile, kus need  on  heaks meisterdamismaterjaliks.

3. Katkine elektroonika

Kui sul endal pole olnud aega, raha või kannatust, et katkine ese korda teha, siis miks peaksid selle kellelegi teisele kaela määrima? Pigem toimeta katkised seadmed sinna, kus need varuosadeks tarvitatakse. 

4. Saepuruplaadist mööbel

Ja siinkohal pole silmas peetud laminaati või muud taolist materjali, vaid tõesti kõige kergemat, õhemat ja lihtsamini purunevat saepuruplaati, mida on piinlik edasi müüa, sest see on nii ebakvaliteetne, et ongi mõeldud vaid üsna lühiajaliseks kasutamiseks. 

5. Klaverid ja pianiinod

Jälle üks artikkel, millele tuleks uus omanik otsida omal käel, sest kasutatud asjade poodi või heategevusorganisatsiooni lattu võibki see seisma jääda, kuni lõpuks nii lootusetus seisus on, et keegi seda lihtsalt enam endale ei taha. Klaverit on raske transportida ja sellele pole palju huvilisi.

6. Katkised nõud

Kas sa ise ostad väga tihti teise ringi poodidest puuduva sangaga tasse või mõranenud taldrikuid? Tegelikult mitte? Siis miks peaksid enda samas  seisus nõud ausa kaubana  müüki viima? Leia neile parem mõni muu otstarve või viska lihtsalt minema.

7. Kandmata disainerrõivad

Kaltsukaentusiastid unistavad sellistest leidudest, kuid mitte hindadega, mida nende eest järelturul küsitakse. Kui tahad neist lahti saada, anneta otse abivajajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles